10. kolo
27.10.2013 21:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Betis 5:0

Hráči Realu Betis si ze stadionu Atlética Madrid odvezli výprask 5:0 a po třetí prohře v řade se tým Pepe Mela propadl na sestupové příčky. Atlético naopak vysokou výhrou odčinilo nepovedený výkon z minulého kola a opět zvýšilo svůj náskok na třetí Real Madrid.

Veškerá taktická příprava se hostujícímu celku zhroutila už v první minutě utkání. Ihned po úvodním výkopu se na bránu Guillerma Sary řítila útočná vozba Atlética. Z obranou se s míčem zjevil Koke, jenž následnou přihrávkou pod sebe naservíroval balón na zcela volného Ólivera Torrese. Teprve osmnáctiletý středopolař nabízenou příležitostí nepohrdl a nasměroval svůj tým k brzkému vedení - 1:0!

Betis tak od začátku musel více otevřít hru, což ofenzivně naladěným domácím velmi svědčilo. Už v 16. minutě byl jen centimetry od druhého gólu domácích Godín, hlavou ale v dobré příležitosti minul. Na konci poločasu ještě dvě obrovské příležitosti spálil Diego Costa.

Výborně chytajícího Saru nahradil po přestávce gólmanská dvojka Betisu Andersen, dánský brankář by si však bezesporu svůj druhý start v sezoně chtěl raději připsat v jiném utkání. Hned v 53. minutě totiž kapituloval. Pohlednou kombinaci domácích zakončil Filipe Luis přesným centrem na hlavu Davida Villy, jenž potvrdil svůj zabijácký instinkt a posunul svůj tým do dvoubrankového vedení! Neuplynulo ani pět minut a zaplněné tribuny se mohly radovat potřetí. Další rychlý protiútok Atlética táhl Koke, jehož přihrávku na Mirandu obrana hostí nešťastně nasměrovala na nabíhajícího Villu, který posadil na zem Mabwatiho a krásnou ranou překonal Andersena - 3:0!

Chvíle zmaru pro Andersena však teprve začaly. V 65. minutě bránili zadáci Betisu tak naivně, že se nechali obehrát pouze dvojicí útočících hráčů domácích. Tentokrát Villa přihrával a zakončoval Diego Costa - 4:0! Atlético si poté vypracovalo ještě několik velkých příležitostí, ale ujala se až ta z druhé minuty nastavení. Střelu Adriána ještě Andersen vyrazil, obránci Betisu však opět nedostupovali své protihráče, a tak mohl domácí kapitán Gabi pohodlně namířit svůj projektil z hranice velkého vápna za Andersenova záda - 5:0!

Atlético tak zcela po právu zvítězilo nad hosty ze Sevilly, kteří se budou v příštím vloženém kole snažit napravit svou reputaci a opustit nelichotivou osmnáctou příčku.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

atletico.. po tomto kole na 1. misto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
loki5

To už se nestane. Osobně čekám hubené vítězství a potvrzení Costy na prvním místě střelecké tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villa !!!!! paráda

Reagovat
loki5

Kukám že i Villa se rozstřílel. Costovi to také jede. Letos Atletiko rovnocenný soupeř jak Barce tak Realu. Odchod Falcaa na nich není ani trochu znát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele