17. kolo
21.12.2013 20:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Levante UD 3:2

Atlético svedlo vyrovnanou bitvu s Levante, ale díky dvěma brankám Diega Costy v druhém poločase nakonec Rojiblancos těžké utkání zvládli a zvítězili 3:2. Mužstvo vedené Diego Simeonem tak dočasně vede tabulku a bude doufat v zaváhání Barcelony. Levante zůstává na dvanácté pozici.

Utkání nezačalo pro domácí vůbec dobře. Zaplněný stadion Vicente Calderóna zmrazil už ve 2. minutě gólem hostující Ivanschitz, jenž si skvěle naběhl na přízemní pas Karabelase a z úhlu propálil brankáře Courtoise - 0:1! A pro domácí celek mohlo být ještě hůře, když se do vyložené příležitosti prodral napadající David Barral, Courtois se však blýsknul skvělým zákrokem a následně od plic vynadal obráncům Atlética.

Domácí dlouho nemohli najít recept na houževnatou obranu Levante, ale ve 30. minutě už přece jen přišlo zasloužené vyrovnání. Juanfan vyslal z pravé strany další z mnoha centrovaných balónů. Ve vápně Levante se nejvýše vyšrouboval obránce domácích Diego Godín, který krásnou ranou do šibenice zajistil svému mužstvu vyrovnání - 1:1! Atlético bylo znova v sedle a diktovalo tempo hry.

Řádil hlavně Diego Costa, který se dostal do vyložené šance hned v 32. minutě, ale z úhlu se proti brankáři hostů Navasovi nedokázal prosadit. V 37. minutě pak brazilskému kanonýrovi chyběl jediný krok, aby zasunul odražený míč do odkryté branky. V posledních deseti minutách Levante bránilo jen silou vůle, ve velkých šancích se kromě Costy objevil i Godín. Levante však mohlo překvapivě skórovat ve 43. minutě, na dlouhý pas ze středu hřiště si naběhl David Barral, jenž se nataženou nohou snažil nasměrovat balón do brány, vyběhnuvší Courtois však dobře zakročil a znemožnil Barralovi přesně vystřelit.

Druhý poločas začal pro domácí nejlépe, jak mohl. Ve 47. minutě zahrával Gabi přímý volný kop na pravé straně a v pokutovém území prokázal svůj zabijácký instinkt Diego Costa, jenž si počkal za obráncem Levante a na zadní tyči zasunul propadnutý balón do sítě - 2:1! Zápas tak nabral očekávaný směr a jen málokdo předpokládal, že utkání bude ještě dramatické.

V 57. minutě se však Levante dostalo do rychlého protiútoku, který vzal na svá bedra Pedro Ríos. Dvaatřicetiletý záložník vybojoval na vlastní polovině míč a nastartoval neuvěřitelné sólo, při kterém obešel chybujícího Kokeho a přesprintoval Juanfrana. Skvělý průnik zakončil Ríos nádhernou ranou ze sedmnácti metrů, díky níž zajistil svému mužstvu vyrovnání - 2:2!

Levante pokračovalo v betonování a Atlético muselo znova těžce pracovat na vedoucím gólu. Hru domácímu mužstvu ztěžovaly nepřesnosti a také tvrdé zákroky soupeře, díky kterým se hra často kouskovala. Hosté to však se svou hrubostí přehnali v 76. minutě, kdy Rubén García v šestnáctce Levante nakopnul Juanfrana a sudí José González ukázal na značku pokutového kopu. Míče se bez váhání ujal Diego Costa a brazilský forvard svou devatenáctou brankou v sezóně vrátil vedení domácím - 3:2!

Domácí opět získali do svých řad jistotu a bez problémů zápas kontrolovali. Frustrovaný kapitán hostů Juanfran ještě dostal za nesportovní zákrok v 90. minutě červenou kartu, ale to na výsledku už nic nezměnilo. Atlético se po dramatickém utkání přece jen rozloučilo s rokem 2013 vítězně, když přehrálo Levante v poměru 3:2.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele