14. kolo
23.11.2013 22:00 CET
7 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Getafe CF 7:0

Podobně jako Bercelona a Real Madrid i Atlético si ve čtrnáctém kole jednoznačně poradilo se svým soupeřem a zachovalo tak status quo mezi první trojicí La Ligy. Rojiblancos rozstříleli Getafe 7:0 a zůstávají tři body za vedoucí Barcelonou. Dvakrát se trefil David Villa a Raúl García, po jednom přesném zásahu přidali Diego Costa, Adrián a do vlastní sítě se trefil Alberto Lopo.

Utkání začalo aktivně z obou stran a Getafe hrálo s favoritem prvních dvacet minut celkem slušnou partii. S tvrdou hrou Getafe si ale domácí nedělali těžkou hlavu a už ve 13. minutě musel na brankové čáře zachraňovat hostující tým obránce Míchel. Getafe bylo prakticky zamknuté před vlastní bránou a byla jen otázka času, kdy jeho obrana kapituluje.

Radost zaplněnému stadionu přinesla až 26. minuta. Na rohový kop Kokeho si naskočil Raúl García a Atlético šlo do zaslouženého vedení - 1:0! Nasazení a tvrdá hra z obou stran přinášela množství žlutých karet. V 35. minutě rozdal rozhodčí Clos Gómez už pátý žlutý trest. O pár minut později ale musel gólman Getafe Moyá opět lovit míč ze své sítě. Centr Turana z pravé strany směřoval na nabíhajícího Raúla Garcíu, ale míč si nešťastně srazil do vlastní sítě obránce Alberto Lopo - 2:0!

Do konce poločasu přibyla do statistik ještě jedna žlutá karta, ke smůle hostů to byl druhý žlutý trest pro Obránce Juana Valeru, jenž se ve 42. minutě po hloupém zahrání rukou musel odebrat do sprch. Osud oslabeného Getafe byl tak pro druhý poločas více méně zpečetěn.

Následujících pětačtyřicet minut zahájili domácí výtečně. Nejprve se ve 49. minutě prosadil David Villa, který si za obránci chytře počíhal na centr Juanfana a z bezprostřední blízkosti poslal svůj tým do tříbrankového vedení - 3:0! Neuplynuly ani tři minuty a mohlo se Atlético radovat počtvrté. Obrana Getafe vůbec nestíhala. Nikým nehlídaný Tiago mohl nadýchat centr na naskakujícího Raúla Garcíu a rázem to bylo 4:0!

Ani za rozhodnutého stavu nepřestávalo Atlético do svého soupeře bušit. V 56. minutě stálo mezi Raúlem Garcíou a hattrickem pouze břevno Moyovy brány! O tři minuty později vychytal stoprocentní šanci Filipa Luise brankář Moyá. Pátý gól ale přece jen přišel. V 69. minutě vyslal Gabi výtečný centr před hostující branku, kde se i přes tíseň dvou hráčů krásnými nůžkami prosadil Diego Costa - 5:0! Aby toho nebylo málo, o necelých deset minut později bylo před Moyovou brankou opět rušno, rychlý protiútok domácích zakončoval David Villa, jenž dal do odkryté branky nekompromisní přízemní střelou svůj osmý gól v sezóně - 6:0!

V závěru se ještě prosadil střídající Adrián, ke kterému se balón dostal po sérii odražených střel, a pětadvacetiletý Španěl stanovil konečný účet zápasu na exhibičních 7:0 pro Atlético Madrid.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

No ty kráso.Madrid dnes 12:0!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele