8. kolo
06.10.2013 12:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Celta Vigo 2:1

Atlético Madrid může znovu děkovat Brazilci Diegovi Costovi za jeho dvougólový příspěvek. Útočník madridského týmu střelecky táhne Simeoneho svěřenci ti se tak nadále s Barcelonou perou o první příčku. Oba dva týmy zůstávají i po osmém kole stoprocentní.

Útočná dvojice v podání Diega Costy a Davida Villy se pokoušela napadat obranu Celty Vigo hned od úvodu, vše však v rámci pravidel, takže zkušený sudí Undiano Mallenco nemusel sahat do kapsy s kartami příliš často. Po pár minutách se obránce Juanfran protáhl mezi třemi protihráči a posadil přesný centr na hlavu nabíhajícího Diega Costy. S jeho zakončením si však poradil brankář Yoel Rodríguez. Dvě minuty na to se mohl prosadit David Villa, ale po skvělém náběhu před Yoela napálil míč jen do něj. S následnou střelou Ardy Turana si obrana Celty poradila.

Na čtvrthodinu tempo hry zcela opadlo, Celta ale několikrát zmatkovala v obranné fázi a po dvaceti minutách málem dovolila soupeři jít do vedení. Filipe Luis prostrkával míč do pokutového území a při narážečce byl sražen. Mallenco neměl na výběr a Diego Costa se mohl postavit k exekuci přímého volného kopu. Ten ale kopl velice špatně, Rodríguez jej dokázal vyrazit. Napravit chybu Costy se dorážkou snažil David Villa, ani on ale vstřelenou branku slavit nemohl.

Diego Costa, o němž se v posledních dnech mluví v souvislosti s případným reprezentováním Španělska, se hodně snažil napravit svou chybu. Málem se mu to povedlo po půlhodině hry, když skvěle předskočil protihráče Toniho a hlavičkou poslal míč jen těsně vedle tyče. Tlak Simeoneho svěřenců se stupňoval a Costa z voleje opět nechal vyniknout brankáře Yoela. Soustavný tlak domácího výběru notně podporovaného burcujícími fanoušky nedokázala obrana Celty zvládat celou první půli - krátce před odchodem do šaten se po centru Filipeho dostal k míči střelec Diego Costa a poslal Atlético do vedení!

To bylo naprosto zasloužené, neboť Celta Vigo nevymyslela za první půli téměř nic, čím by mohla ohrozit brankáře Courtoise. Úkol prvního poločasu byl tedy splněn, na začátku toho druhého se Simeoneho svěřenci snažili spíše neinkasovat a bavit hrou sebe i diváky. Rychlé kombinace ale zpravidla nebývaly zakončeny dobrou finální fází. Po hodině hry si na nahrávku skvěle hrajícího Costy naběhl zkušený kanonýr David Villa, v čisté gólové šanci ale zklamal a brankáře Yoela nepřekonal!

Costa se tedy přeměnil z nahrávače na střelce a pojistil vedení Colchoneros. Ani rychlé nohy Costasovy nestačily k tomu, aby ustrážil rozběhnutého kanonýra a ten si po přesné ráně připsal svou dnešní druhou branku.

Zahozené šance ještě mohly domácí mrzet, protože po patnácti minutách pobytu na hřišti se k míči dostal střídající Nolito, využil menší chyby v rozehrávce Atlétika, obešel i Juanfrana a poslal míč do sítě! Courtois s tím mnoho nesvedl, takže na stadionu Vicente Calderóna jsme se mohli dočkat dramatických minut. Zkušenost Atlétika se ale projevila a domácí hráči si - i přes skvěle kopnutý volný přímý kop od Nolita - vedení pohlídali.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Grande Paolo 11

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele