12. kolo
03.11.2013 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2:0

Atlético Madrid zvládlo domácí zápas s Athleticem Bilbao, když hosty z Baskicka porazilo v poměru 2:0. O svém vítězství rozhodli domácí již v prvním poločase brankami dvou svých nejlepších střelců - Davida Villy a Diega Costy. Atlético tak zůstává pouze jediný bod za vedoucí Barcelonou, baskičtí lvi zůstávají na pátém místě tabulky.

Přestože ani jedno mužstvo nenaskočilo do utkání s přehnanou aktivitou, tempo hry se postupně zrychlovalo, přičemž více ze hry měli domácí. Blízko gólu byl v 19. minutě Diego Costa, brazilský ostrostřelec však svou křížnou střelu nasměroval jen těsně vedle branky brankáře Iraizoze. Další velkou šanci Atlética zahodil pro změnu David Villa, jenž stál ve 26. minutě na konci kombinace mezi Juanfranem a Davidem Costou. Exbarcelonský forvard svůj pokus ale namířil pouze do míst, kde na ránu čekal Iraizoz.

Do třetice však domácí borci své fanoušky už přece jenom nadchli. V 32. minutě dostihl na pravé straně zdánlivě ztracený míč Juanfan a nasměroval jej do ohně před brankou Bilbaa. Balón se poté dostal až k nabíhajícímu Villovi, jenž se do své střely ukázkově položil a nechytatelnou ranou zajistil svému týmu vedení - 1:0! Hosty navíc už za necelých deset minut čekala další studená sprcha. Na půlicí čáře ztratila záloha Bilbaa balón a Koke přihrávkou vybídl ke sprintu Diega Costu, který ukázal, proč je v současnosti nejlepším střelcem svého týmu. Costa se na hranici velkého vápna zbavil svých protihráčů a tváří v tvář Iraizozvi nezaváhal - 2:0!

Do kabin se tak šlo za zaslouženého dvoubrankového vedení domácích. I po změně stran dominovalo Atlético. V 58. minutě se ve výborné šanci ocitl Villa, jehož hlavičku na bližší tyč Iraizoz s vypětím všech sil vyrazil na rohový kop. Bilbao bylo dopředu neškodné a navíc se jeho frustrovaní hráči dopouštěli čím dál více faulů. Nejaktivnější byl v tomto směru Erik Morán, jenž v rozmezí pouhých patnácti minut dostal dvě žluté karty, a tak muselo Bilbao od 79. minuty dohrávat zápas v deseti.

Bylo to však paradoxně v oslabení, kdy si hosté vypracovali jednu ze svých nejlepších brankových příležitostí. Munian se na levé straně šikovně uvolnil a utaženou střelou ohrozil Courtoisovu bránu. Ke smůle hostí však Munianova nebezpečná střela šla těsně mimo branku domácích. Atlético si tedy s přehledem pohlídalo jedenácté vítězství v sezóně a opět uteklo Realu Madrid na rozdíl pěti bodů.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (6)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele