31. kolo
29.03.2014 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Atlético veze ze San Mamés výhru 2:1 a nadále tak vévodí tabulce

Atlético Madrid zvládlo náročný duel v Bilbau, porazilo domácí Athletic 2:1 a zůstává bez ohledu na výsledky konkurence na prvním místě ligové tabulky. Přestože první branku vstřelili domácí zásluhou Ikera Muniaina, ještě do poločasu stihl vyrovnat Diego Costa a po změně stran otočil skóre Koke.

Hned samotný úvod zápasu nezačal pro hosty vůbec dobře. Mikel San Jose napálil míč vpřed, Aritz Aduriz jej přistrčil Muniainovi a ten z prvního doteku překonal bezmocného Courtoise parádní ranou přímo pod břevno. Ve třinácté minutě mohl vyrovnat Diego Costa, ovšem po přihrávce Kokeho pouze trefil brankáře Gorku Iraizoze.

Brazilský forvard se španělským pasem však nedlouho poté přece jen uspěl. Po další dobré práci Kokeho již tentokrát tváří v tvář Iraizozovi nezaváhal a přesnou ranou do dolního rohu srovnal na 1:1. Krátce po změně stran mohl Costa přidat i druhou trefu, jenže mířil vedle. Na opačné straně si podobně nepřesně počínal i Markel Susaeta se svým hlavičkovým pokusem. Aktivní Costa pak byl připraven o zasloužený pokutový kop po zákroku Laporteho, jenž jasně trefil jeho nohu, Atlético to však mrzet dlouho nemuselo.

V pětapadesáté minutě totiž Koke statečně skočil do dráhy tečovaného centru Filipeho Luíse a za svou snahu byl odměněn druhou brankou hostů v utkání. Následovaly však krušné chvilky, neboť divocí baskičtí fanoušci hnali své hráče kupředu za vyrovnáním a šance střídala šanci. Nejprve Muniain pálil nepřesně a Aduriz pak navzdory skvěle umístěné hlavičce po centru Toquera ztroskotal na výtečném zákroku Courtoise.

Domácí pak stejně jako Atlético cítili, že je rozhodčí připravil o regulérní pokutový kop, a to dokonce dvakrát. Jednou Adurize srazil na zem Miranda a poté sebou na zem mrskl i Toquero po souboji s Turanem, píšťalka sudího však zůstala v obou případech němá. Závěrečný tlak Basků pak otupil svým vyloučením Laporte, jenž uviděl za sražení unikajícího Diega Costy druhou žlutou kartu. Hosté si tak již závěr v poklidu pohlídali a mohou slavit důležitou výhru, která je nadále drží bod před druhou Barcelonou.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

x2 1:1, 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
Lamskej#RMCF

zákeřáci musí dneska ztratit, pokud při nich zase nebudou stát všichni svatí ....

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

tady to bude remka a Barca bude zase tam kde patri : 1 misto

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele