6. kolo
29.09.2012 16:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Zaragoza 2:0

Alespoň částečně dala na nepovedený úvod sezóny v šestém kole zapomenout Valencia. Ta přivítala na Mestalle outsidera ze Zaragozy a dokázala potvrdit roli favorita, když zvítězila 2:0. O góly se postarali postupně Sofiane Feghouli a Jonathan Viera. V tabulce si tak Netopýři polepšili na osm bodů a dostali se do elitní poloviny, Zaragoza je se šesti body zatím třináctá.

V prvním poločase toho fanoušci na stadionu Mestalla příliš neviděli, ale přesto měli důvod k radosti. Padl totiž jeden gól a to do sítě hostujícího celku. Po úvodním tlaku domácích, který Zaragoza dokázala ustát se Netopýrům povedla akce ve 12. minutě. Cissokho našel v pokutovém území svým centrem Feghouliho, který nadvakrát dokázal překonat gólmana Zaragozy Roberta a poslal svůj celek do vedení 1:0.

Také Zaragoza ojediněle v prvním poločase zahrozila. Ve 20. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Helder Postiga, ale svou technickou střelu poslal těsně vedle levé tyče branky Valencie. Poté zaváněla jedna situace v pokutovém území Zaragozy pokutovým kopem, ale rozhodčí Montero zůstal klidně stát a zákrok Sapunara na Soldada posoudil jako dovolený.

Valencia byla v první půli celkově lepším týmem a další šanci měl právě Soldado, po skvělé kombinační akci s Feghoulim jeho ránu vytáhl na roh Roberto. O dvě minuty později pálil ze střední vzdálenosti Tino Costa, ale i s jeho pokusem si Roberto poradil. V závěru poločasu ještě pálil hostující Montaňes, ale Guaita jeho ránu skvělým zákrokem vyrazil. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení domácího celku v poměru 1:0.

Druhý poločas začal velmi zostra a hned v úvodu mohli hosté vyrovnat. Po chybě domácí obrany se k zakončení dostal Rodriguez a svou střelou orazítkoval břevno Guaitovy branky. Valencia na tyčky srovnala v 55. minutě. Jonas po kolmici od Viery obešel gólmana Roberta, ale ve velikém úhlu zamířil pouze do tyče.

Další nebezpečnou šanci hostující Zaragozy odvracel na poslední chvíli střídající Barragán a na druhé straně přišlo potrestání v podobě druhého gólu v síti Zaragozy. V 59. minutě Soldado prodloužil v pokutovém území balón na Jonathana Vieru, který neměl problém trefit poloodkrytou branku hostujícího celku - 2:0.

O další tři minuty později přišla pro hosty šance. Sofiane Feghouli inkasoval od rozhodčího druhou žlutou kartu a předčasně musel jít do sprch. Valencia tedy závěrečnou půlhodinku dohrávala pouze v deseti lidech. Toho Zaragoza mohla využít velmi rychle, ale hlavičku Sapunara vytáhl Guaita dalším skvělým zákrokem na roh.

Zaragoza se snažila proti oslabenému soupeři útočit, ale nedařila se jí kombinace a místo toho hrozili domácí. Tři minuty před koncem zápasu mohl zvýšit na 3:0 střídající Valdez, ale tváří v tvář Robertovi uspěl gólman Zaragozy. I tak však Los Che své vedení v pohodě uhájili a na domácí půdě tak získali proti Zaragoze povinné tři body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

Pěkná práce Valencie vyhrála zaslouženě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele