14. kolo
01.12.2012 18:00 CET
2 : 5
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Sociedad 2:5

Real Sociedad se stal prvním týmem v sezoně, jenž vybrakoval Mestallu, a to zcela přesvědčivým způsobem. Po výhře 5:2 nad oslabenou Valencií se baskický tým posunul na sedmé místo v tabulce na dosah příček, zaručujících účast v evropských pohárech.

Přestože se vedení jako první ujali domácí díky brance Soldada hned v druhé minutě, nikdy nebyli doopravdy tím, kdo během zápasu dominoval. Ještě do poločasu vyrovnal Alberto de la Bella, který jako první využil početní převahy po přímém vyloučení Jonáse za nedovolený zákrok na Zurutuzu. V druhé půli už Sociedad exceloval a góly Gonzáleze, Ifrana, Agirretxeho a Vely si zajistil zisk tří bodů navzdory druhé brance Soldada.

Valencie se po první domácí porážce propadla na dvanáctou příčku. Přitom vstup do zápasu Los Che vyšel náramně. Skvělý křižný pas Gaga našel na levé straně přesně Bernata, jenž přízemním centrem na přední tyč připravil skvělou šanci pro Soldada, a nejlepší klubový kanonýr se nemýlil. Pak se však karta obrátila a jenom díky heroickému výkonu Diega Alvese v domácí brance nešel Sociedad do vedení již v první pětačtyřicetiminutovce. Nejprve si brazilský gólman ve 14. minutě poradil se samostatným únikem Griezmanna po přihrávce Vely, a střelu francouzského útočníka dokázal vyrazit na tyč.

Další, kdo odešel s nepořízenou, byl Carlos Vela, který pálil z úhlu, a svůj skvělý výkon završil Alves dvojitým zákrokem po střele Ifrana a dorážky Xabiho Prieta. Tlak hostů neustával a ve čtyřicáté minutě se Valencii ještě více přitížilo. Jonas uviděl červenou kartu za úder loktem do obličeje Zurutuzy a Sociedad nabídnuté přesilovky stihnul využít ještě do poločasu. Právě Zurutuza se stal režisérem celé akce, když vybídl De la Bellu, a tentokrát už byl i Diego Alves na jeho krásné zakončení na vzdálenou tyč krátký.

Po přestávce se obraz hry vůbec nezměnil. V 56. minutě González na zadní tyči po Prietově lobu zblízka zajistil hostům vedení a o dalších osm minut později přidal třetí branku Ifran. Útočník Sociedadu stál na konci rychlého protiútoku, který nakonec znamenal vítězný gól utkání. Valencie totiž ani poté nesložila zbraně a na chvíli ještě zdramatizovala vývoj zápasu. Na 3:2 po Feghouliho centru upravil svou sedmou brankou v sezoně Roberto Soldado. Jakékoli naděje na vyrovnání však baskický klub utnul v 82. minutě, kdy se Agirretxe objevil ve správný čas na správném místě, aby převzal odražený míč, obešel Alvese a pohodlně do prázdné branky navýšil skóre na 4:2.

Real Sociedad pak v nastaveném čase završil kvalitní výkon pátým gólem z pokutového kopu, o nějž se zasloužil a také proměnil Carlos Vela. Mexický útočník byl nejprve faulován Feghoulim, sám se nařízené penalty ujal a pošesté v tomto ročníku rozvlnil síť soupeřovy branky.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

taký vilagoš pro Valencii a ještě doma ?????

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvjga7_valencia-2-ral-sociedad-5_sport

No svádět všechno na Jonase by nebylo nejlepší, Real Sociedad převládal hře už od samého začátku. Věčně třetí Valencia nakonec bude ráda když se kvalifikuje do EL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele