20. kolo
20.01.2013 21:00 CET
0 : 5
(0:5)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Madrid 0:5

Atraktivní zápas mezi Valencií a Realem Madrid nenabídl žádné velké drama. Hosté v prvním poločase Netopýry doslova rozstříleli, když nasázeli hned pět branek, a tak celý zápas také skončil. Real tak odčinil své zaváhání z minulého kola, Valencia naopak poprvé po třech zápasech ztratila body.

Real Madrid v posledních kolech není ve své kůži, což se prokázalo v minulém zápase s tehdy poslední Osasunou. Svěřenci Mourinha pouze remizovali pouze 0:0, a tak se čekalo, že s Valencií půjde o celkem vyrovnaný duel. Jenže průběh prvního poločasu byl naprosto odlišný.

Už v 9. minutě totiž otevřel skóre Higuaín, kterého ve 35. minutě napodobil Ángel Di María. O minutu na to se trefil i Cristiano Ronaldo, který vsítil ještě jeden gól ve 41. minutě. V samém závěru první půle zaznamenal druhý zásah i argentinský záložník a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto.

Valencia, která Realu podlehla i ve španělském poháru, vstoupila do druhého poločasu mnohem lépe a měla několik šanci na to, aby výsledek alespoň trochu korigovala, ale Iker Casillas všechny střely na bránu dokázal zpacifikovat. V bráně dostal důvěru před druhým brankářem Antoniem Adánem a Mourinha by svým bezchybným výkonem mohl přesvědčit o svých stálých kvalitách.

Madrid se díky výhře přiblížil vedoucí Barceloně na rozdíl 15 bodů, což je ale nadále obrovská bodová propast a logicky se mluví o tom, že o titulu je již dávno rozhodnuto. Nyní ale Barcelona nečekaně klopýtla, a tak ještě nic nemůže být zcela jasného. Higuaín mohl otevřít skóre zápasu již v 8. minutě, kdy ale selhal v jasné šanci, a tak si musel počkat celých dlouhých 60 sekund, než svou chybu napravil. Po rychlém protiútoku si zpracoval přihrávku od Di Márii a tentokrát se při zakončení nemýlil.

Po půl hodině hry se do dvou velkých šancí dostal také defenzivní záložním Sami Khedira, ale brankář Diego Alves ho v obou případech vychytal. Ve 34. minutě už byl Alves ale bezmocný, když si Cristiano Ronaldo pohrál s Ricardem Costou a poslal přes něj centr, který Di Mária uklidil ke vzdálenější tyči valencijské brány.

Madrid se od počátečního hvizdu tlačil do útoku a zakončení, což umožnilo skórovat i Ronaldovi, který byl hodně často u míče. V 36. minutě si vzal míč a přízemní střelou k bližší tyči překonal Alvese celkově potřetí. Ve 41. minutě to bylo už 0:4. Di María centroval na zadní tyč, odkud vrátil míč před bránu Özil. Tam již byl připravený Ronaldo a tvrdou ránou nedal domácímu brankáři šanci. Hostům ani toto vedení nestačilo a těsně před koncem první půle vysunul Özil Di Maríu a ten si chytře poradil s Alvesem. Po prvním poločase to tak bylo 0:5.

Domácí fanoušci svůj tým při odchodu do šaten vypískali a hráči si jejich rozzlobené hlasy zřejmě vzali k srdci, protože v druhém poločase předváděli mnohem lepší výkon, ačkoli z něj nepramenil ani jeden gól. Diváci nad alespoň viděli břevno Pabla Piattiho, střelu Adila Ramiho, která skončila těsně před brankovou čárou, a další dvě krásné střely z voleje Tina Costy.

I Real se v druhé půli dostal do několika šancí, ale šestý gól již nepřidal. Ronaldo byl na konci zápasu hodně blízko hattricku, ale jeho zakončení po centru Luky Modriče letělo hodně mimo. Madrid se na Mestallu vrátí ve středu, kde bude v zápase Copa del Rey bránit své vítězství 2:0 z prvního zápasu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Real už musi vonku zabrať !! tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ty jsi určitě čekal takovou výhru Realu, šašku

Reagovat
smazaný uživatel

cekal sem o dva min

Reagovat
smazaný uživatel

precti si tu vetu co sem napsal pred zapasem "Real pohodlne vyhraje"

Reagovat
Pharrell

Snad už s CR7 - tip: 1:3 ale spíš remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

celkem určitě s CR7....V pamplomě nehrál pro karty....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrat Marcelo a Real pohodlne vyhraje.. 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Krausio_Real_M

1:2

Bude to boj, ale naši hoši to zvládnou

Reagovat
lampard11

3:2

Reagovat
loki5

Ti jim dávají kartáč :-D. 5:0 po půlce. Že by Real zase začal hrát. Nebo je Valencie tak mizerná jako letos celou sezónu.

Reagovat
loki5

No ona Valencie na tom zas tak hrozně není to jsem se překoukl je 7. Tak to ještě není tak tragické.

Reagovat
Robík

Není,ale bohužel příjdou i slabší chvíle.Realu dnes vychází vše na co sáhnou.Kruté pro Valencii.V poháru byla lepší a taky prohrtála,ale asi mají komplex Real

Reagovat
Pharrell

No teda Real si chutí zastřílel , kéž by to dále vydrželo

Reagovat
REPLIKATOR

Hned jak jsem viděl začátek, jakým stylem se Valencia prezentuje, tak jsem věděl, že to nedopadne dobře. Po gólu na 0:2 jsem to radši vypl a dobře jsem udělal

Reagovat
smazaný uživatel

5-0 !!! are you fucking kidding me ???

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xwwrq8_valencia-0-5-real-madrid_sport#from=embediframe

Real vyhrál 5:0, postavte pomníčky, zapište si datum...tohle už se jen tak opakovat nebude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele