32. kolo
21.04.2013 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Atlético Madrid 0:1

Atlético Madrid dokázalo zvítězit nad domácí Sevillou, když se o jediný gól zápasu postaral v druhém poločase Radamel Falcao. Atlético tak zůstává v těsném závěsu za Realem Madrid a souboj o druhou příčku bude ještě napínavý. Sevilla se zkomplikovala cestu do evropských pohárů, na které ztrácí 8 bodů.

Kolumbijský zabiják se stal jediným střelcem zápasu, který sice přinesl napínavý průběh hry, ale kvalitou příliš neoslnil. Minulé vzájemné střetnutí skončilo dvěma červenými kartami pro sevillské hráče a i tentokrát se hrál hodně ostrý fotbal, ačkoli nikdo vyloučen nebyl. Atlético nicméně obdrželo hned pět žlutých karet.

Především první půle byla urputným soubojem nežli fotbalovým utkání. Vždyť ani jeden z celků nevystřelil za 45 minut na bránu soupeře. Do největší šance hostů se dostal Suarez a Costa, ale ani jeden z nich netrefil bránu, zatímco za domácí střílel v první půli nejlépe Negredo, ale mířil nad břevno.

Úvod druhého poločasu byl o poznání lepší a přinesl více šancí než celá první půle. Nejprve Diego Godín likvidoval nebezpečný centr z kopačky Jesúse Navase, který následným dalším centrem našel hlavu Cokeho, s jehož zakončením si perfektním zákrokem poradil brankář Courtois.

Diego Costa poté viděl žlutou kartu za faul na Kondogbiu, což znamená, že si nebude moci zahrát madridské derby, které je na pořadu dne příští týden. Costa byl poté vypískáván domácími fanoušky za simulování faulu, kdy se snažil rozhodčího přesvědčit o tom, že mu dal Cala hlavičku. Trenér Diego Simeone tak prozíravě brazilského útočníka stáhl ze hřiště a nahradil ho Adriánem Lópezem. Jediný gól zápasu padl v 76. minutě. Suaréz vybojoval na hranici pokutového území míč po vzdušném souboji a přihrál je Lópezovi, který nebyl hlídán na levé straně pokutového území. Záložník poté poslal míč k zadní tyči, kde jej napálil García z voleje a Falcao mu do sítě pomohl lehkou dorážkou.

Hráči Sevilly si stěžovali, že si Suaréz v souboji zpracoval míč paží a byli rozzuření, že rozhodčí gól i přes jejich poznámky uznal. Tým Unaie Emeryho se dostal do tlaku ke konci zápasu. Courtois musel čelit dalekonosné střele Kondogbii i hlavičce Negreda, ale míč za svá záda nepustil. Sevillský útočník z následného rohu neproměnil svoji největší šanci v zápase, kdy zblízka hlavičkoval mimo bránu.

Atlético se o své tři body muselo bát v nastaveném čase, kdy Ivan Rakitič z přímého kopu otřel míč o břevno Courtoisovy brány.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele