25. kolo
23.02.2013 18:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Real Zaragoza - Valencia CF 2:2

Velkou šanci odpoutat se ještě víc od sestupového pásma promrhal Real Zaragoza v utkání s Valencií. Přestože domácí vedli již 2:0, Valencie dokázala skóre vyrovnat a odváží si bod za remízu 2:2.

A to mohlo být pro mužstvo Manola Jimeneze ještě hůře, když posledních jedenáct minut museli dohrávat utkání o desíti poté, co se nechal vyloučit brankář Leo Franco za hraní rukou mimo vymezené území. Nikdo si v tu chvíli ani nevzpomněl na branky Apoňa s Helderem Postigou z první půle, neboť už bylo vyrovnáno zásluhou dvou gólů Jonáse.

Lepší vstup do utkání si přitom Zaragoza nemohla přát. Hned ve čtvrté minutě srazil za cenu pokutového kopu Victor Ruiz Heldera Postigu v šestnáctce poté, co portugalský útočník vystihl rozehrávku hostů a řítil se do šance. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Apoňo a poslal domácí celek do vedení. První šanci na vyrovnání měl Jonás, ale brankář Zaragozy, Franco, jenž si odbýval debut v letošní sezoně, šikovně zakročil.

Zaragoza v první půli na hřišti jasně dominovala a těsně po uplynutí půlhodiny hry dokázala svou snahu přetavit v druhou branku. Znovu u toho byla dvojice Apoňo - Helder Postiga, jen si oba hráči prohodili role. Apoňo perfektně zakroutil přímý kop z levé strany, který Postiga akrobatickým výskokem uklidil hlavou do sítě. V tuto chvíli však Zaragoza polevila v koncentraci a namísto pohodlného dohrání první půle zbytečně pustila hosty zpět na dostřel. Aly Cissokho utekl na levé straně svému protihráči a přízemním centrem hledal Roberta Soldada. Kanonýr Valencie však chytře pustil míč dál přímo k volnému Jonásovi, jenž nabídnutou příležitostí tentokráte nepohrdl.

Přestože inkasovala, pokračovala Zaragoza v tvorbě šancí, které musel zručně likvidovat brankář Alves. Nejprve na něm ztroskotal Glenn Loovens, poté krátce po změně stran i Postiga. Staré známé pravidlo ‚Nedáš, dostaneš‘ platilo i tentokrát, v šedesáté deváté minutě totiž Valencie vyrovnala. Dani Parejo poslal centr z přímého kopu do pokutového území přímo na Ruize, jenž prodloužil míč na zadní tyč, kde čekal opět neobsazený Jonás. Brazilský forvard se sotva z metrové vzdálenosti opět nemýlil a rázem to byla Valencie, kdo byl na koni.

Nejprve měl blízko k senzačnímu obratu Mathieu, ovšem jeho hlavičku dokázal Franco vytáhnout na břevno. Poté měl blízko ke vstřelení třetí branky Soldado, znovu mu v tom znemožnil brankář domácích, ovšem tentokrát již za hranicí pravidel. Cenou za zamezení brankové příležitosti mu byla červená karta a na hřiště se v závěru utkání podívala gólmanská trojka, Roberto Jimenez. Třiadvacetiletý Španěl se musel téměř okamžitě předvést, když na něj poslal pumelici Parejo a o chvíli později zblízka pálil Soldado. Zvláště druhý zákrok proti střele španělského reprezentanta byl téměř zázračný.

Paradoxně měla poslední šanci zápasu rozhozená Zaragoza, která sice vstřelila po rohovém kopu v poslední minutě branku, tu ovšem rozhodčí neuznal kvůli faulu Heldera Postigy na brankáře Alvese. Konečná remíza 2:2 nijak zvlášť nepotěší ani jeden z týmů, zvlášť proto, že oba měly dostatek šancí na to, aby zvítězily. Ovšem možná právě proto si nakonec každý odváží ze zábavného utkání po jednom bodu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude 2,5+ Valencia to zařídí

Reagovat
Veselac

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele