20. kolo
19.01.2013 18:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Suverénní Barca padla na půdě Sociedadu!

Devatenáct kol trvala suverenita fotbalistů Barcelony, až v tom dvacátém poprvé narazili. Ze hřiště Realu Sociedad si odvážejí porážku 2:3, o které rozhodl gólem v nastaveném čase Javier Agirretxe. Blaugranas si přitom brzy vytvořili pohodlný dvoubranový náskok, když se trefili Messi a Pedro, jenže domácí třemi góly úžasně otočili a slaví...

Mnohé ovlivnila také situace z padesáté šesté minuty, kdy byl stav ještě 2:1 pro Barcelonu. To se nechal po druhé žluté kartě vyloučit stoper Gerard Piqué a oslabil tak svůj tým do celého zbytku zápasu. Erreala přesilovku brzy využila k vyrovnání a rozhodující trefu si pak schovala na nejlepší možný čas, soupeři nedala šanci reagovat.

Sociedad ale vlastně mnohé naznačil už v samém úvodu zápasu. Uběhly totiž pouze necelé dvě minuty, když se Griezmann šikovně proháčkoval přes tři bránící hráče Barcelony, posunul balón Velovi a Valdés se jen otočil, aby sledoval, jak meruna míří těsně mimo jeho branku. V šesté minutě už se začínali rozjíždět také Blaugranas, Messiho první obrovská šance ovšem ještě úspěch neslavila, skončila totiž v rukavicích gólmana Brava.

O minutu později už se ale argentinský kouzelník radoval. Všechno začalo špatným výkopem Brava, který vystihl Iniesta, Fábregas pak jeho pas pustil až k Messimu a ten svým typickým způsobem uklidil míč k tyči. Domácí přispěchali s bleskurychlou odpovědí, Prietova rána však skončila jen na boční síti. Na druhé straně se zase Barca mohla "zdvojit", to by ale musel Pedro mířit o něco málo přesněji, takhle trefil jen tyč.

Na hřiště neustále dopadal hustý déšť, jenž také donutil rozhodčího na pár minut přerušit utkání. Nakonec se však pokračovalo dál a to udělalo zřejmě největší radost barcelonským fotbalistům, kteří v pětadvacáté minutě navýšili své vedení. Xavi našel nádherným pasem na pravé straně rozběhnutého Daniho Alvese, ten okamžitě nasměroval svou přihrávku před branku na Pedra a pro něj již nečinilo problém zasunout balón do odkryté klece.

Celý vývoj utkání pořádně ovlivnil závěr prvního poločasu. To nejprve Messi napálil tyč, aby se už o dvě minuty později dostali domácí na dostřel jedné trefy. Griezmann vyhrál důležitý souboj pro Velu, ten ještě posunul míč doleva a Chori Castro mířil na zadní tyč naprosto přesně. A ještě do přestávky mohlo být dokonce vyrovnáno, prudká rána Castra nadělala Valdésovi potíže, ovšem ne nijak neřešitelné.

Po pauze se začalo o něco klidněji, Barca kombinovala na polovině soupeře, ani jeden z týmů se však zatím nikam vyloženě nehnal. Padesátá šestá minuta přesto přinesla zvrat, když Piqué uviděl za faul na Velu svou druhou žlutou kartu a musel pod sprchy. A Erreale netrvalo dlouho, než dosáhla vyrovnání. Na přelomu dvaašedesáté a třiašedesáté minuty přilétly do pokutového území Blaugranas dva velmi nebezpečné centry, úspěch ale nakonec přinesl až ten třetí. Po něm pálil Castro, Mascherano přizvedl jeho ránu mimo dosah Valdése a bylo to 2:2.

Real Sociedad vyrovnal kromě skóre i hru, a tak byly šance do závěru zápasu více méně vyrovnané. Nakonec se ovšem misky vah převážily na stranu sympaticky hrající Errealy. Běžela už první nastavená minuta celého utkání, když z pravé strany dokonale odcentroval Martínez, Mascherano neuhlídal střídajícího Imanola Agirretxeho a ten rozhodl.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 (messi2x,fabregas,iniesta,sanchez)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v San Sebasianu jsme z posledních dvou zápasů vytěžili bod,myslím,že takovou bilanci s nikým jiným nemáme,je třeba ten zápas brát absolutně vážně, mužstvo je to silné a to vědomí,že jim to s Barcou vychází může přinést pohodu na kopačky.

Reagovat
smazaný uživatel

0-4 (2xmessi,villa,pedro)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Fabregas)

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

3.. 2..1... Plivat na Barcu ted!

Reagovat
smazaný uživatel

plivej si do ksichtu každý tým někdy prohraje to se stává !!!!

dneska Barca prohrala, protože hrála laxně a nestřílela z dálky a hlavně chyběl Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

plivej si do ksichtu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

Jsi llipton,ale zajisté nevíš co to je.Pivat ?To je ubohé,tak to jsi určitě fanda Realu.Prohrát musí jednou každý i ten nejlepší.Těžko se hraje,kdzž nemáš konkurenci a titul jistý Ted je priorita LM a pohár No a Ty jsi vem prášek a přestan plivat.Prd jsi dokáza l.Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda Barcelona - jak nezkušení žáčkové!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

takovej pocit uspokojenosti sem už dlouho neměl. sou to sráči a messi největší

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roberos

urážet můžeš akorát tak toho napomádovaného břídila Ronaldo a ty sračky z Realu na Arcu nám nešahej !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem docela naštvanej, protože jsem si vsadil na neprohru Barcelony v celé sezoně. Tady jsem ztroskotání tedy nečekal. Ale dobře Barca1, že čekal potíže Katalánců v tomto zdánlivě jednoduchém zápase

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooooooooo

Reagovat
goodbay

Reagovat
REPLIKATOR

Už se vezou...

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona letos vyhraje všechno. Kam se za ní všichni hrabou.

Reagovat
smazaný uživatel

červená karta, vlastni gol a gol v nastavenim TO JE VIC NEŽ ŠTĚSTI dvakrat se to nestane Barca vyhraje vše

Reagovat
roberos

No nic se nestalo chce to porazit Malagu v poháru a vyhrát další zápas v lize a bude vše zase prima.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xww31d_yyyy-yyyyyyyy-3-2-yyyyyyy_sport?start=1#.UPwgnB3xnD4

Tak už se ta porážka očekávala, alespoň s hráčů ten tlak trošku opadne a Barca může opět rozjet nějakou solidní sérii vítězství. Jinak San Sebastián má teď vynikající formu a proti deseti to potvrdeili senzačím výkonem

Reagovat
smazaný uživatel

Nemôžem inak, len že :

No, na každého raz príde, to je OK

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

i mistr tesař se někdy utne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele