11. kolo
11.11.2012 17:50 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

RCD Mallorca - FC Barcelona 2:4

Barcelona ani v jedenáctém kole neprohrála a výhrou 4:2 nad Mallorcou si připsala již desáté vítězství v sezóně. Utkání si zkomplikovala na začátku druhého poločasu, kdy dala Mallorca dva rychlé góly a vrátila se do zápasu. Katalánci ale žádné drama nepřipustili, čímž se udrželi na špici ligové tabulky.

Mallorcu v nedělním zápase nečekalo nic lehkého. Porazit Barcelonu se zatím v lize nikomu nepodařilo a spoléhat na to, že Blaugranas přijedou na ostrovy zcela rozhozeni ze středeční prohry se Celticem, by asi nebylo úplně moudré. Nicméně domácí nezačali vůbec špatně, když se do první vážné šance zápasu dostal Tomer Hemed. Ten vypálil z voleje, ale jeho střela letěla nad bránu. Jen o chvíli později se do ještě větší šance dostal Víctor, který již hlavičkou bránu trefil, ale Víctor Valdés byl pozorný a dokázal míč vyrazit kolem tyčky.

Jenže pak se spustila barcelonská lavina. Ve 28. minutě byl Josém Luisem Martim faulován Cesc Fábregas a byl nařízen přímý kop. K tomu se postavil tvůrce hry Xavi a zamířil přesně do levého horního rohu, čímž nedal šanci izraelskému brankáři Dudu Aouatemu.

Úvodní gól ale Mallorcu nesložil a Ostrované se mohli brzy dočkat vyrovnání. To by ale nesměl Anderson Conceicao v bezprostřední blízkosti brány hlavičkovat nad.

A jak to tak bývá, když nedáš, dostaneš. Toto pravidlo platilo i tentokrát, neboť dvě minuty před koncem poločasu se k míči dostal Messi a bezpečně ho dopravil soupeřovy brány, čímž zvýšil na 0:2.

Ale do poločasu se skóre měnilo ještě jednou a znovu ve prospěch hostů, což bylo pro Mallorcu až příliš kruté. Zpoza brankového území napřáhl mladý Tello a trefil míč přesně k pravé tyči.

Zdálo se, že druhý poločas už nenabídne žádné drama, ale Mallorca se nechtěla vzdát a v úvodu si vytvořila hned několik dobrých šancí. Zblízka se skóre pokoušel upravit Alejadro Alfaro, ale mířil vedle. Jeho spoluhráči už ale byli přesnější.

Uběhlo teprve deset minut druhé půle, když Alfaro poslal krásnou křižnou přihrávku z pravého křídla přímo do pokutového území, kde byl zcela osamocen Pereira. Ten nezpanikařil a bez větších problémů překonal Valdése.

O čtyři minuty později vedla Barcelona už jen o jeden gól. Sergio Busquets zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a byla nařízena penalta. K té se postavil Víctor Casadesús a proměnil ji, i když si Valdés na míč sáhl.

Jenže místo toho, aby Mallorca přidala ještě třetí gól, udeřili opět Katalánci. Alexis Sánchez, který vystřídal nevýrazného Davida Villu, přihrál Messimu a ten vyslal nechytatelnou tvrdou střelu přímo pod břevno.

V závěru zápasu sahal Messi po hattricku, ale jeho dobrou střelu dokázal Aouate vytáhnout nad břevno.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tady ač se to nezdá by barca mohla ztratit body ..... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jasne porazil ji celtic takze to dokaze kazdej to je naprosto na hlavu postaveny, celtic hral oba zapasy fotbal, kterej barca vubec nesedel, to se v la lize vetsinou nestava

Reagovat
smazaný uživatel

já sem mluvil o celtiku????-----Mallorca doma nehraje špatně navíc barca měla v nohách zápas v týdnu + let te skotska---tak sem čekal,že je mallorca potrápí což se i potvrdilo a doufal sem v překvapení,že by je obrala o body....Ale když si z té jedné věty poznal co si myslim--tak seš opravdu BIGG!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

je chytrej vole nech ho!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-4 Barca si s Mallorcou pškně pohraje

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

to ti vyšel poločas

Reagovat
smazaný uživatel

3 body jsou doma !!! VISCA EL BARCA !!!!!!§

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele