18. kolo
06.01.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Atlético Madrid 1:1

Atlético Madrid ztratilo další dva body na vedoucí Barcelonu, neboť pouze remizovalo s Realem Mallorca 1:1. Domácí celek z Baleárských ostrovů sice prohrával, ovšem v 87. minutě se prosadil Kevin García a zajistil svému celku alespoň zisk jednoho bodu.

Svůj vliv na ztrátě Atlética měla jistě i absence Radamela Falcaa, jenž si odpykával karetní trest. O pořádný vzruch před oběma brankami došlo až v poslední čtvrtině hry, kdy nejprve Raul García zblízka posunulu hosty do vedení, a Kevin García o čtvrthodinu později vyrovnal. Samotný závěr zápasu okořenila potyčka obou temperamentních laviček. Na výsledku se však už nic nezměnilo, přestože Giovani dos Santos z přímého kopu neměl k otočení skóre vůbec daleko, naneštěstí pro ostrovany skončil jeho kroucený pokus pouze na tyči.

Nezáživná první půle před prořídlými tribunami nabídla minimum brankových příležitostí, a zvláště Atlético, jemuž scházeli také Arda Turan či Miranda, předvádělo výkon hluboko pod svými možnostmi. Jediná opravdová šance před odchodem do kabin přišla ve čtyřicáté minutě, kdy Diego Costa dosáhl na dlouhý míč za obranu a vyslal na branku domácích přízemní střelu, s níž si však Dudu Aouate poradil kvalitním zákrokem nohou. Po změně stran se začala přece jenom více prosazovat Mallorca a Thiabut Courtois se musel začít řádně ohánět, brzy po začátku poločasu jej řádně prověřil Michael Pereira.

Zajímavý moment nastal v padesáté třetí minutě, kdy Raul García podkopl Javiho Marqueze a již se žlutou kartou na kontě mohl být velmi rád, že za svůj prohřešek neodešel předčasně do kabin. Příznivci Mallorcy byli náležitě rozzlobení a o dvacet minut později se toto rozhodnutí ukázalo být ještě důležitějším. Byl to totiž právě García, kdo otevřel skóre po individuální akci Diega Costy. Jeho střelu ještě Aouate zastavil, ovšem pouze ke Garcíovi, jenž zblízka dopravil míč za brankovou čáru.

Vedení však Atléticu vydrželo jen patnáct minut, rozhořčení domácí se zdravě vyhecovali a po velkém tlaku se zaslouženě dočkali vyrovnání. Po nepřehledné situaci v pokutovém území madridského celku se nakonec míč odrazil ke Kevinu Garcíovi, jenž bez přípravy vypálil a s pomocí jemné teče Caty Diaze se mohl radovat ze svého prvního gólu v sezoně. Samotný závěr zápasu se pak nesl ve velmi vyostřeném duchu, kdy jako rozbuška posloužil přifilmovaný pád Márqueze po zákroku Diega Costy, což vyvolalo interakci obou realizačních týmů. Když však ani v poslední minutě nastaveného času nedokázal Giovani skórovat a místo toho pouze nastřelil tyčku Courtoisovy brány, rozešly se oba kluby smírně 1:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Atletico potvrdi rolu favorita a vyhra 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
freakmarena19

0,2

Reagovat
smazaný uživatel

Kreteni bežte sa zahrabať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele