12. kolo
18.11.2012 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Atlético Madrid 0:1

Máme za sebou necelých dvanáct odehraných kol španělské nejvyšší soutěže, Atlético si v nich připsali deset výher, ovšem hned šesti z nich docílili rozdílem jediného gólu. Nejinak tomu bylo dnes, kdy si Rojiblancos vezou všechny tři body z půdy Granady a stačila jim k tomu jediná trefa, kterou obstaral po hodině hry Arda Turan. Atlético tak i nadále stíhá vedoucí Barcelonu...

Atlético vstupovalo do utkání v roli favorita, úvod ale nezachytilo určitě úplně podle svých představ a už po pár minutách hry mohlo prohrávat, jenže domácí kapitán Siqueira mířil nad břevno. Torje pak posadil svůj centr ze standardní situace přesně na hlavu El Arabiho, jeho zakončení ale rovněž postrádalo potřebnou přesnost.

Atléti o sobě dali poprvé výrazněji vědět po patnáctí minutách, Adriánovu přesně mířenou střelu však dokázal Toňo vyškrábnout na roh. Z něj ještě pořádně zahrozil Diego Godín, ani jeho hlavička však síť nenapnula, Toňo se totiž opět vyznamenal a udržel bezgólový stav. V zajímavé střelecké pozici se ocitl i Torje, jeho ránu však na poslední chvíli zblokoval Gabi. O malý moment později Torje opět krásně nacentroval a zakončoval tentokrát Siqueira, proti jeho hlavičce ovšem vytasil fantastický zákrok hostující brankář Courtois.

Granada hrála i nadále minimálně vyrovnanou partii s favorizovaným sokem, úspěšný zásah ale stále ne a ne přijít. Jak Torje, tak Brahimi si nesprávně vyměřili výšku hostující svatyně, oba tak branku přestřelili. Že je na hřišti také hvězdný útočník Atlética Radamel Falcao, o tom se diváci mohli poprvé přesvědčit až tři minuty před přestávkou. Kolumbijský snajpr pálil z nějakých třiceti metrů, Toňa ale ani nepřinutil k zákroku.

Atlético po návratu z kabin trochu přidalo a začalo Granadu mírně přehrávat, o žádný ofenzivní koncert se však rozhodně nejednalo. Přesto nakonec madridský celek slavil kýžený gól, díky němuž také sebral všechny tři body. Rozhodující moment přišel v šedesáté první minutě, kdy z pravé strany odcentroval střídající Koke, našel na zadní tyči úplně volného Ardu Turana a ten střelou z voleje nedal Toňovi šanci.

Osm minut nato se opět ukázal Falcao, ani v tomto případě ale neměl správně seřízená mířidla, mířil zhruba o dva metry mimo. Atlético si situaci pořádně zkomplikovalo devatenáct minut před koncem normální hrací doby, kdy zahrál rukou Mario Suárez, uviděl svou druhou žlutou kartu v utkání a poslal hosty do desíti. Granada však na vyrovnání neměla, nedokázala si vytvořit žádnou významnější šanci a nakonec byla sama ráda, že z kopačky Falcaa nainkasovala podruhé...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele