4. kolo
15.09.2012 20:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Barcelona převálcovala Getafe a bez ztráty bodu vévodí tabulce

Barça ztvrdila pozici lídra vítězstvím mezi ochozy poloprázdného Colisea Alfonza Péreze, když absolutně po zásluze porazila tamní Getafe a na rozdíl od Realu Madrid odtud přivezla plnou nůši bodů. Ačkoliv má Real Madrid k dobru utkání v Seville, současný náskok Barcelony čistě hypoteticky činí - při dominanci obou klubů na španělské scéně - již propastných osm bodů.

El Geta nakročili do utkání bez bázně a hany, se soupeřem dlouhé minuty drželi krok a nepřipouštěli ho do šestnáctky. Dle předpokladů nasadili skálopevnou defenzívu, zaminovali vápno a skvěle zahušťovali prostor, čímž zazdili nejen brankáře Miguela Ángela Moyu, ale i naděje v atraktivní podívanou, které nepřidala ani nedobře spolupracující Barcelona - ačkoliv hrála v utkání prim a soupeře značně přehrála.

Nuzný a neatraktivní první poločas odstartovala velká příležitost Cristiana Tella, jenž po vybídce Cesca Fábregase nevyzrál tváří tvář na dobře zasáhnuvším Moyovi. Referovat o následujících dvaceti minutách je zbytečné, a tak se šupem přesuňme do periody šestadvacáté, v níž se barcelonský mladík na hrotu Thiago Alcántara chopil na středovém kruhu mičudy, proběhnul se až k vápnu, odkud nikým výrazně netísněn udeřil na břevno.

Ve druhé pasáži prvního dějství se hra Barçy zlepšila, ovšem branky nebylo docíleno tradičním tancováním Tiki-taka, ale individuálním sólíčkem Cesca Fábregase, jenž se propasíroval až do vápna, kde se balón dostal k strůjci minulého vítězství s Valencií Adrianu Correirovi, jenž ve druhém zápase v řadě rozvlnil síť svého soupeře.

První poločas Blaugranas zaslouženě, i když nikterak fenomenálně ovládli. Po obrátce se El Geta snažili dostat do zápasu, aktivně napadali soupeřovu rozehrávku a podnikli několikero, bohužel neškodných brejků. Nadšení Azulones trvalo přibližně deset minut, vše rozmělnilo zranění Carlese Puyola, jenž si patrně poškodil vaz v prokrouceném kolenu, avšak na bližší informace od mediků si budeme muset počkat. Po cca tříminutové ošetřovací odmlce se lídr vzpamatoval a pomalu rozehřál motory, jež začaly naplno dupat v poslední pětadvacetiminutovce, v níž utkání nabralo absolutně opačný trend a přeměnilo se v interesantní, i když jednostranný duel.

Vše odstartoval nebezpečnými diagonálami Cristian Tello, ta první prosvištěla kolem sváru, s tou druhou si opět poradil Moya. Posléze se poloprázdný stánek Alfonza Lópeze přec dočkal největší hvězdy, neboť Vilanova poslal na hřiště místo dobře hrajícího Thiaga Lionela Messiho, jež měl pro ofenzívu skutečně blahodárný přínos.

Vysouvající se obraný blok Getafe, snaha Azulones něco udělat s výsledkem, daly barcelonským fotbalistům příležitost snáze útočit, což ve výsledku znamenalo, že se hra pětadvacet minut před koncem otevřela v nejatraktivnější pasáž celkově spíše lehce nadprůměrného utkání. V sedmdesáté minutě zkoušel z úhlu obstřelit Moyu Pedro, ale stejně jako Tello a Thiago tímto způsobem neuspěl.

De facto rozhodujícím okamžikem utkání se stal ten z dvaasedmdesáté minuty, kdy Juan Valera lehce podkosil Pedra a rozhodčí foukl desítku. Mičudu si na puntík postavil Lionel Messi a i přes Moyův dotyk propasíroval balón do sítě. Od Tita Vilanovi pak dostal příležitost David Villa, jenž si zahrál patnáct minut a sklidil uctivý potlesk i od domácích příznivců.

Pět minut po své první trefě stál Lionel Messi na začátku i konci nádherné kombinace, po níž padl třetí gól. Nejprve v obležení čtyř obránců udržel balón, přiťukl jej Pedrovi, který zásilku okamžitě předal Montoyovi. Mladíček ve službách katalánské krásky míč kvapně navrátil před branku a Lionel Messi neměl žádnou potíž poslat jej do odkryté svatyně. Zanedlouho si připsal branku i stoper Javier Mascherano, který brilantně usměrnil Leónův centr přímo do vlastní branky.

Poslední zásah patřil navrátilci po těžkém zranění, nejlepšímu reprezentačnímu střelci historie - Davidu Villovi. Díky fantastickému zpracování na prsa a rychlým uklidněním natěšené mičudy si vytvořil příležitost, kterou svou levandulí bezpečně proměnil, přičemž Moyovi nasadil jesličky. Barceloně se nakonec vydařilo absolutně vše, tedy krom nepříjemného zranění kapitána Carlese Puyola.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"baletní grupu z metropole"

Reagovat
smazaný uživatel

to sedí

Reagovat
SIRBRANIKE

ale nebude to žiadna sranda, zase sa tam nadrieme...

Nejak sa mi nezdá, že by Tito poslal na trávnik zároveň Songa i Busqa, no a Cesc na krídle? Mohol by sa už konečne chytiť... po pol roku

Reagovat
SIRBRANIKE

mala to byť reakcia na fanspain...

Reagovat
smazaný uživatel

dnes Barcu nečeká nic jednoduchého, ale věřím že Barca vyhraje a odveze si domů všechny 3body

Reagovat
Robík

BARCELO'NÁÁ !!! Nakonec se kluci rozjel.Jen škoda zranění Puyola.

Reagovat
Robík

BARCELO'NÁÁ !!! Nakonec se kluci rozjeli.Jen škoda zranění Puyola.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si že Barca bude tuhle sezonu o dost lepší zvláště když dává goly Villa !!! jen tak dál body se musí udržet do el clasica a tam je zvýšit na rozdíl 11 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

preco nehral messi od zaciatku?

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/getafe-vs-barcelona-14-goals-highlights-X7Sf4mfmwb5kwu3G

...kde jsou fanoušci Madridu, když je chceme slyšet???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele