30. kolo
07.04.2013 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dvě červené karty, gól ani jeden

Domácí Getafe sehrálo s Atlétikem Madrid velmi emotivní a vypjatý zápas, po jehož skončení si oba celky body pouze dělí. Viděli jsme ale pět žlutých karet a dvě karty barvy červené. Obě rozdal sudí Carlos Delgado Ferreiro hostujícím hráčům.

Atlético nevyužilo šance dotáhnout se bodově na městského rivala a zůstává třetí. Boj o druhé místo samozřejmě není rozhodnut, ale s náskokem na kontě bude velmi těžké Mourinhovu rozjetou partu zastavit a přeskočit. Ztrácí i Getafe, které bojuje o evropské poháry. Nepříznivě s vyvíjející klání neunesl Mario Suárez z Diegem Godinem, které po druhých žlutých kartách poslal sudí Delgado do šaten dřív.

Úvodní minuty patřili hostům a jejich náporu, centr Diega Costy ale dobře hlídaný Falcao v první branku neproměnil. Soudržnost obranných řad los colchoneros prověřil Adrián Colunga, ale jeho pokus byl zablokován. Důraznou hru odnesl již po sedmnácti minutách domácí záložník Pedro Leon, kterého kvůli zranění musel nahradit Angel Lafita.

A střídající hráč také pořádně protáhl brankáře Thibaulta Courtoise. Práci měl i jeho oponent v brance Getafe. Na ni mířila hlavička útočníka Falcaa, která se ale jako nebezpečná jevila jen zpočátku. Nakonec se skóre neměnilo a brankář Jordi Codina si mohl oddechnout. Ani dvě nastavené minuty v první půli gól nepřinesly, takže diváci mohli po právu projevit mírné zklamání.

Trenér Diego Simeone v šatně zřejmě apeloval na absenci napadání soupeřovy rozehrávky, takže hned po změně stran se do plnění tohoto úkolu pustil nejpovolanější hráč - ofenzivní tahoun Falcao. S vybojovaným míčem ale dobře nenaložil a jeho střela byla nepřesná. Boj o míč vyhrál také o chvíli později Diego Costa a předložil jej spoluhráči Filipemu, ale ani jeho rána se mezi tři tyče nevešla - tentokrát skvěle zasáhl Codina.

Přesně šedesát minut čekal Falcao na prvotřídní šanci a milimetr prostoru. Ten mu poskytla nepozorná obrana, Falcao se obtočil kolem svého strážce a pohotově zakončil. Brankář Codina ale předvedl dobrý postřeh a ránu vyrazil na rohový kop. Několik minut si na svůj účet připsal i talentovaný záložník Oliver Torres. Osmnáctiletý mladík je velkou nadějí do budoucnosti.

První žlutou kartu si za faul v blízkosti pokutového územ vysloužil i obránce Godin. Z následné standardní situace nebezpečně pálil Abdelaziz Barrada, ale jeho projektil po obstřelení zdi zamířil těsně vedle. A hned potom se hosté dostali do ještě složitější situace - za ruku a druhou žlutou kartu byl vyloučen Mario Suárez. Střídající talent Torres se mohl stát slavným, ale jeho zakončení ke konci utkání mu nevyšlo podle představ a vracející se defenzíva šanci zažehnala.

Se střelou Borjy si poradil Thibault Courtois, takže remíza byla zažehnána. Nic na tom nezměnilo ani další vyloučení. Diego Godin fauloval Álvara Vazqueze a protože už jednu žlutou kartu měl, rozloučil se s trávníkem o pár chvil dřív, než jeho souputníci. Napínavé utkání tak skončilo bezgólovou remízou, což znamená, že Getafe je prozatím osmé a čeká na výsledek utkání Valencie.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Malé městské derby. Bude to vyrovnané, i když rozdíl mezi oběma kluby je více než jasný. Doufám, že Los Colchoneros z tohoto derby vytěží minmálně bod. Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Panejo, dvě ČK pro Atlético .... no tak aspoň ten bod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele