5. kolo
22.09.2012 22:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stále stoprocentní. Barca díky Xavimu vydřela výhru nad Granadou

Byl to ten nejvýmluvnější možný obrázek. Bylo jen velmi krátce po konečném hvizdu utkání Barcelony s Granadou, když kamery zabrala tvář kouče domácích Tita Vilanovy. Obligátnímu potřesení pravicí s trenérským protějškem předcházel hluboký oddech. A přišel zcela poprávu. Barcelona se osmdesát sedm minut trápila, než jí zachránil střídající Xavi, v nastavení si pak dal ještě vlastní gól Borja.

Vilanova nechal na lavičce kromě Xaviho také Pedra, Tella, Albu nebo Bartru, při absenci Piquého i Puyola se tak po bok Mascherana ve stoperské dvojici nepostavil obránce, nýbrž další záložník, Alexandre Song. Ten nastoupil za katalánský celek teprve potřetí od začátku, poprvé však nedostal šanci na své obvyklé pozici a dost možná ho čeká podobný proces jako právě zmíněného Mascherana. Poprvé od vážného zranění se do základní sestavy dostal také kanonýr David Villa, jenž odehrál třiapadesát minut, více prý zatím nezvládne. Poslední důležitou informací, který se týká sestav, pak je neúčast Andrése Iniesty byť jen na lavičce náhradníků...

Dnes to nebyl zápas nejlepšího fotbalisty světa Lionela Messiho. Jestliže se trápila celá Barcelona, tak pro Argentince to platí snad trojnásob, některá média ho dokonce označila za nejhoršího muže na trávníku. Mnohé vlastně naznačily už úvodní okamžiky zápasu, kdy se Messi dostal za obranu Granady a přestože by případná branka neplatila pro (nesprávně) odpískaný ofsajd, barcelonská desítka v zakončení selhala. Na druhé straně pálil po zaváhání Songa Floro Flores, ten však mířil jen do středu domácí branky.

Ve dvanácté minutě se odražený míč po rohovém kopu hostů dostal k Mikelu Ricovi, který si s ničím nelámal hlavu a vypálil, bohužel pro Andalusany ale těsně přestřelil. První opravdu velká šance Blaugranas přišla v minutě třiadvacáté, to si domácí hráči několikrát rychle vyměnili míč a dostali se až na hranici šestnáctky, odkud ovšem Fábregas dostatečně neumístil svou ránu. Granada se i nadále poměrně snadno dostávala do ohrožení Valdésovy svatyně, po půlhodině hry se až do vápna prodral bek Siqueira, jenže tísněn Alvesem zblízka nezakončil přesně. Messiho další pokud byl zblokován obětavým Lópezem, nešťastnou hlavičku Borjy zase, ač s velkými potížemi, nakonec Toňo uklidil alespoň na roh.

Neujala se ani šikovná teč Villy ze začátku druhého dějství, to už se do domácích kopaček začala pomalu vkrádat nervozita. Se Songovou hlavičkou neměl jistý Toňo sebemenší problémy, Alexis pro změnu pálil vysoko nad. Po Adrianově pobídce zívala na Messiho prakticky odkrytá branka, jenže před Argentincem ještě stihl zahrát do bezpečí Siqueira. O několik minut později se Messi ocitl po skvělé uličce Thiaga sám před Toňem, mířil placírkou podél jeho nohou, hostující brankář ale dokázal fantastickým způsobem balón vyrazit.

Po souboji Alexise s Toňem, který ńakonec divže neskončil vlastním gólem Borjy, se domácí dožadovali odpískání penalty, leč marně. Alexis ve vápně soupeře upadl ještě jednou, tentokrát mnohem okatěji, a tak o hvizdu nemohlo být řeč. Akce ovšem pokračovala a Fábregas měl a kopačce obrovskou příležitost, jenže Toňo jeho zakončení k tyči neuvěřitelně vytáhl na roh. Barca pochopitelně i nadále tlačila, Tellův střílený centr usměrňoval mezi tři tyče Xavi, strážce hostující branky ale působil nepřekonatelným dojmem.

Ovšem pouze do osmdesáté sedmé minuty. Ještě předtím mohla Granada strhnout vítězství na svoji stranu, po rychlém protiútoku najednou pelášil úplně sám na Valdése El Arabi, zakončil však tristně a gól z toho nebyl. Hned z následné akce domácích mohl opět skórovat Messi, jenže Toňo se znovu vyznamenal. Tři minuty před koncem normální hrací doby už ale přišel moment Xaviho Hernándeze. Kapitán Blaugranas si na velkém čtverci zpracoval odražený míč, z druhého dotyku ho dokonale o břevno poslal do sítě a ukončil barcelonské trápení.

V samotném závěru ještě zahodil svou stoprocentní tutovku Pedro, Alexise vychytal Toňo, Messi trefil tyč a když už to vypadalo, že utkání skončí výsledkem 1:0, srazil si Messiho centr do vlastní sítě Borja a nešťastným způsobem zdvojnásobil vedení Barcelony. Domácí doslova udolali Granadu 2:0 a i po pěti kolech zlstávají bez ztráty kytičky na prvním místě ligové tabulky, nyní už jim zbývá jen čekat na to, jak se případně pohne bodový rozdíl oproti Realu.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

titul je nas

Reagovat
smazaný uživatel

Zase zde vidím optimistické tipy jako před zápasem se Spartakem.Nemáme takovou formu,jak výsledky ukazjí a příděly letos nerozdáváme vůbec,takže ani tento soupeř,který je narozdíl od nás odpočinutý a narozdíl od nás mnohem více motivovaný k vítězství,nám nedá nic zadarmo, stejně jako v minulé sezóně.

Bylo by samozřejmě skělé získat body i s výrazným vítězstvím a vytvořit tak ještě mnohem větší tlak na Real,ale o titulu stále nemá smysl hovořit!

Reagovat
smazaný uživatel

No ono záleží jak se vyspí Xavi a Messi, klidně to může skončit vysokým rozdílem...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se mi zdá,že Leův spánek není v poslední době příliš posilující.

Reagovat
smazaný uživatel

kolik teda tipuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl jsem tip,ani normálně spíš netipuju a nesázím,jen občas v hospodě jako legrácku s ostatními kluky,ale věděl jsem ,že to nebude lehké.Těší mě body,méně už že se nedaří Messimu. a že máme velkou marodku,zvláště Andrés je podobně ,ale trochu jinak nenahraditelný jako Xavi.

Reagovat
smazaný uživatel

Anrés bude na el cláico v připraven stejně jako Piqué.Messi ten se do formy dostane to bych se nebál.Hrát bude určitě i Alba takže Barca ty madridský nagelovance smázne a titul bude v našich rukách.VISCA EL BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

*EL Clásico

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

Před zpasem jsem nečetl Tvůj komentář,ale trefil jsi se Já měl opět divné tušení,že nás opět potrápí.Překvapilo mě,že i Messi ztratil nervy ke konci prvního poločasu nasr... na Villu.Klobouk dolů před golmanem Grandy.Celkově o zahráli dobře takticky,ale na nás si nepříjdou

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň,nestihl jsem ti odpovědět,letos je ta sezona zatím podle mého soudu ne úplně dobrá,výsledky v lize 100%,ale třeba výkon v Osasuně byl moc špatný a ve většině zápasů nejsme tak dominantní jak tomu bylo ještě vloni.Messi nemá tu TOP formu a příjde mi,jako by se vytrácel Alvés, Fabregas by měl vše zrychlit a co je nejhorší,vypadá to,že letošní sezona v těch zraněních nebude lepší než ta minulá,což nás může stát síly,body i tituly.

Ale jak říkám,buďme optimisti,výsledkově se vše daří a Tito se zdá jako velmi zodpovědný,takže Visca el Barca!!

Reagovat
smazaný uživatel

Granada zatím nic moc !!! za 4 kola jen 2 body dneska padne vysokým rozdílem 5-0 a goly se postará 3xmessi,Villa,Cesc)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Villa je v základu myslím že dá gol !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec z toho bylo velké drama, jestli dá vůbec Barcelona gól. Ale po zásluze vyhrála. Jinak čest brankáři z Granady, nebýt jeho zákroků je to 6:0, skvělej brankář

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

obrovsky debakel

Reagovat
Robík

Pro koho?

Reagovat
smazaný uživatel

jasně koupenej zápas

Reagovat
Robík

Koupenej zapas Ty jsi asi konzumoval t.rum nebo nejakou polar vodku

Reagovat
smazaný uživatel

uklidni to bukvo

Reagovat
smazaný uživatel

jdi se vy***t Barca tenhle zápas nekoupila byla jen otázka času kdy to tam spadne !!

moc díky xavimu za 3 body !! VISCA EL BARCAAA !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že máš pravdu a koupený byl nejspíš gólman Toňo,který nechytil nic,ani lehounkou střelu Xaviho. A dnes nejspíš rozhodčí znovu potopí Real jako tomu bylo ve třech ze čtyř utkání letošní Primera División.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak pohled na tabulku je úžasný a pokud dnes budou ještě bodovat Levante a Bilbao,tak bych si tabulku před večerním zápasem vytisknul a nalepil na nástěnku.11 bodů na Real a ten na 16. místě je něco co se nevidí a je to podle mě rekordní(byť neúplná a po pár kolech a vůbec neodráží realitu ani budoucí vývoj). Nicméně snům nemusí být konec , Vallecano je také kvalitní soupeř a Nosonohy povede své svěřence určitě za vítězstvím.

Reagovat
smazaný uživatel

Už v minulém zápase jsem říkal, že Messi má do top formy daleko! Snad se do ní brzo dostane...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xtsu3y_barcelona-granada-2-0-highlights-hd-22-09-2012_sport

Ještě že má Barca individuality, který dokážou rozhodnout utkání. A že se není ve formě Messi? No rozhodovat zápasy rozhodne furt umí (Osasuna, Spartak Moskva)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele