14. kolo
01.12.2012 20:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

FC Barcelona - Athletic Bilbao 5:1

Ani 14. kolo nepřineslo první prohru Barcelony, neboť ta si na domácím hřišti bez problémů poradila s neškodným Athleticem a vyhrála vysoko 5:1. Skóre zápasu otevřel Piqué, kterého následoval Adriano, Fábregas a Messi. Druhý gól Barcelony si k završení bilbajské bezmoci vstřelil sám Amorebieta. Skóre zápasu alespoň reguloval Ibai.

Barcelona byla před zápasem jasným favoritem a svoji roli po celých 90 minut naplňovala. Svého soupeře až na několik výjimek nepustila do žádné šance, natož ke smysluplné střele, zatímco sama se do dostávala do jedné gólové příležitosti za druhou. Není proto divu, že v utkání padlo hned 6 branek, z toho pět do sítě Basků.

Celý barcelonský koncert se rozehrál už ve 12. minutě, kdy se do první větší šance dostal Iniesta. Volil střelu, která mířila přesně k levé tyči, ale brankář Iraizoz byl včas na svém místě a míč chytil.

Ve 22. minutě dostal Messi skvělý míč a dostal se do úniku, ale špatné zpracování ho mírně zbrzdilo, a tak se obránci dokázali včas vrátit a zastavit jeho postup. Messi se tak musel pustit do kličkované, kterou zakončil přihrávkou na naběhnutého Iniestu, ale hosté odkopli míč do zámezí, a tak byl nařízen rohový kop. Po jeho zahrání se v pokutovém území strhla bitva o míč, která vyvrcholila střelou na bránu, Iraizoz dokázal míč vyrazit, ale bohužel pro svůj tým přímo před sebe, kde stál nikým nehlídaný Piqué. Stoper Barcelony neváhal, napálil míč do prázdné brány a otevřel skóre zápasu.

Jen o tři minuty později se Messi opět uvolnil a šel sám na Iraizoze. Tentokrát se obránci vrátit nestihli, a tak mohl argentinský útočník udělat brankářovi kličku a vystřelit do odkryté brány. Na jeho střelu ještě dokázal dosáhnout vracející se Amorebieta, ale svým pokusem o odkop míče jen bravurně trefil horní růžek vlastní brány.

Poté se zápas uklidnil a následovalo období klidu. Až tři minuty před koncem první půle si Alba parádně seběhl za obranu a sklepl dlouhý centr na svého spoluhráče Iniestu, který ale z ostrého úhlu mířil těsně vedle.

Třetí gól tak přišel až v nastavení, kdy si v pokutovém území Adriano naběhl za obránce a po přesné přihrávce na nohu zavěsil nechytatelně pod břevno. Do šaten tak šli domácí rozhodně spokojeněji.

Trenér Athleticu Bielsa na nepříznivý vývoj zápasu reagoval stažením útočníka Adurize, jehož místo zaujal Llorente. Ani tento tah ale nepomohl, neboť Athletic byl stále bezzubý, zatímco Barcelona byla stále při chuti.

Čtvrtý gól zápasu mohl padnout v 55. minutě, kdy našel Iniesta patičkou naběhnutého Messiho, který mohl postupovat sám na Iraizoze, ale v pokutovém území byl zezadu mírně zblokován obráncem.

Za dvě minuty se ale už skóre opět měnilo. Míč se totiž v pokutovém území dostal ke zcela neobsazenému Fábregasovi na pravé straně. Bývalý kapitán Arsenalu neváhal a napálil míč kolem naprosto bezmocného Iraizoze, a zaznamenal tak svůj pátý gól v sezóně.

Až 65. minuta přinesla první větší šanci hostů a zároveň první a jediný gól. Ibai Gómez dokázal zpracovat centr za barcelonskou obranu a tváří v tvář Valdésovi nezpanikařil a uštědřil mu jesle. Athletic se tak dočkal alespoň jedné branky, zatímco pro Gómeze to byl druhý gól sezóny.

Poslední branka zápasu padla v 70. minutě, kdy Pedro a Messi předvedli v pokutovém území řadu kliček a soubojů o míč, vše skončilo přesnou ránou Messiho do vzdálenějšího horního růžku.

Zbytek zápasu se již dohrával spíše z povinnosti, a tak již nebylo k vidění mnoho fotbalové krásy. Výjimkou byla dalekonosná střela Xaviho, která jen o kousek přeletěla břevno, a šance v nastavení, kdy Piqué sám před brankářem ještě přihrával zpět na Iniestu, jehož následná hlavička směřovala také nad.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Iniesta je nejvíc přecenovanej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

jak tohle můžeš napsat..

Reagovat
smazaný uživatel

No nebýt Ronalda a Messiho tak je to nejlepší hráč na světě..

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao se tuhle sezonu neskutečně trápí v Barceloně nemá šanci ani na gol !!

pojede si přímo pro výprask

můj tip: 6-0(3xmessi,villa,xavi,pedro)

Reagovat
smazaný uživatel

Neblázni,Bilbao se sice trápí,ale stále je to Bilbao,které umí zahrát se silnými soupeři,na Realu nehráli zle,bohužel se moc nedostávali do šancí.Nebude to jednoduché,zatím máme i štěstí,snad se nám zadaří i v sobotu,abychom vyvinuli na oba pronásledovatele okamžitý tlak.

Reagovat
randi

Spíš ten kurz, jakej na Barcu je, to je fakt směšný, když hraje právě s Bilbaem.. :)

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barca je pořád v lize bez porážky, Bilbao se trápí. Tip: 4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

V Madridu už si určitě zapsali Muniainův výrok,dopustil se totiž zločinu.

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš v zázrak že ???

Barca Bilbao sestřelí a stanoví nový rekord v la lize

Reagovat
smazaný uživatel

jasná výhra Barcy Bilbao nemělo šanci a prohrálo 2.největším rozdílem,větší prohru zaznamenali před 10 lety a to 7.0

Reagovat
smazaný uživatel

nedá tam toho villu a nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvjemg_barcelona-5-1-athletic-bilbao_sport#.UMWATuTxkSc

No Barcelona je prostě úžasná....ty přesný nahrávky, jak se hráči pohybují klidně mezi třema hráči a nikdo jim míč nevezme....to je radost se dívat....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele