37. kolo
26.05.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 0:2

Katalánské derby vyznělo pro barcelonské FC, favorit utkání porazil svého soka poměrem 2:0. Po brankách Sáncheze a Pedra tak budou Blaugranas v posledním kole bojovat již jen o vyrovnání stobodové hranice.

V mnoha městských derby se divák dočká peprných zákroků a planoucích emocí. Nejinak tomu bylo i v tom katalánském. Kromě dvou gólů a mnoha zajímavých šancí byla k vidění i červená karta na straně domácího Espanyolu, když sudí Borbalán vyloučil Wakasa. Utkání ale bylo již delší dobu pod kontrolou Blaugranas a hosté jej také úspěšně dovedli do vítězného konce.

Úvodních deset minut možná nepatřilo k tomu nejlepšímu, co by oba celky mohly nabídnou, už po čtvrthodině se ale hosté ujali vedení. Chilský talent Alexis Sánchez neprožívá ideální časy a média často spekulují o jeho chystaném odchodu. Dnes večer ale dostal Alexis šanci na odpověď a využil ji. Nejprve si pohrál se dvěma obránci, následně si nahrál s Davidem Villou a přesnou ranou zakončil!

Od této chvíle Blaugranas jasně dominovali utkání a jejich typicky rozvláčná kombinace před sevřeným pokutovým územím soupeře se mnoha fanouškům zdála nekonečnou. Účel ale tato taktika plní výborně, Espanyol se dlouho nemohl dostat k zakončení. Po půlhodině se centr za obranu Espanyolu snesl k nabíhajícímu Fábregasovi, který si míč zpracoval a jeho ránu zastavila až levá tyč brankáře Álvareze!

Přes inkasovanou branku ale domácí tým nesložil zbraně a svým fanouškům chtěl na stadionu Cornellá-El Prat dopřát nějaké zajímavé chvilky. Jako například šanci Diega Colotta, jehož střela z otočky nadělala Victoru Valdésovi značné problémy. Hosté mohli navýšit svůj náskok ještě do konce prvního poločasu, ale již jednou trefená levá tyč se po slušné Iniestově ráně ozvala ještě jednou.

Hostující FC vstoupilo aktivně také do druhé části utkání, když David Villa deset minut po změně stran z relativní blízkosti poslal míč jen těsně vedle levé tyče. S dalším pokusem o změnu skóre se pokusil Cesc Fábregas, projektil bývalého kapitána Gunners ale dostal příliš velkou rotaci a stočil se mimo požadovaný prostor. Z dočasného klidu byl probuzen také Victor Valdés, španělského brankáře vystrašila rána jmenovce Sáncheze.

Když zbývalo do konce utkání asi dvacet minut, radoval se hostující celek opět. Tentokrát se ale podle záběrů a hlavně sudího Borbalána nacházel David Villa v ofsajdu a tak vstřelená branka nemohla být uznána. Chvíli poté se na hřišti ukázal také mladý útočník Pedro, kterému udělal místo právě Villa. Rychlé nohy hostí dělaly obráncům Espanyolu problémy a po jednom z nich musel být pod trestem červené karty vyloučen Wakaso Mubarak. Početní výhodu využili hosté o chvíli později, protože se po nahrávce za obranu prosadil nabíhající Pedro Rodriguéz a stanovil konečnou podobu výsledku.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím ve vítězství, Espanyol se zvýšenou motivací je pro nás sice jako přední tým PD,ale Barca je dlužná fanouškům skvělý závěr s vyrovnáním rekordu, škoda, že Messi se bude stejně jako Valladolidu bát i Espanyolu(čti zraněný),ale i tak bychom to mohli dát.

Sezona je sice ziskem titulu úspěšná,ale máme také spoustu problémů, na kterých je třeba zapracovat,aby start do té nové byl co nejlepší, musíme mít na paměti, že Real o titul vlastně přišel po 4.kole.

Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tipy jsou nějak moc pestimistický, to vidim na jasnou výhru Barcy ...

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by dostat prostor od začátku Deulofeu, pro kterého je Segunda už opravdu málo. Věřím, že by si s obranou Espanyolu dělal co chtěl a pokud by mu zápas nesedl, nic tak hrozného by se nestalo. Rozhodně si zaslouží dostat šanci!

Jinak co tak čtu každým dnem, tak už je Neymar na 90% v Barceloně a ta částka za něj by taky nemusela být žádné terno

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že jsem jej v posledním zápase v segundě viděl a nelíbil se mi. S míčem to umí,ale nemá ten zápal,prostě jsem nejlepší a tak to všichni berte. Také zahodil 100% šanci , dost to podcenil a soupeř následně vyrovnal.

Kluk se prostě musí srovnat, se šancí souhlasím, kdy když ne teď , na konci rozhodnuté sezony a Messi zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je to ale druhý nejlepší střelec Segundy a tuším že třetí nejmladší hráč, který do ní letos naskočil. Jasně, jeho týmovost a bojovnost je jediný jeho problém, ale nevěřím, že by vypustil zápas za áčko. Nedávno podepsal novou smlouvu, takže se chce prosadit v Barceloně a jako takový podpisový bonus bych mu dal devadesát minut v áčku.

Nevím jak tobě, ale mně hodně připomíná C.Ronalda svou hrou a takový hráč by se nám hodil, pokud si teda dá říct a začne makat pro tým, pak z něj bude excelentní hráč a trio Neymar-Messi-Deulofeu by vykopalo mnoho trofejí.

Otázkou taky je, jestli jeho herní zápal v některých zápasech Segundy není o tom, že tu ligu převyšuje a že si dělá z hráčů doslova prdel. Stačí se jen podívat na jeho branky z letošní sezony. Potřebuje další level, ale když ono to vážně pořád není na Barcelonu a více než kdy jindy bych chtěl, aby šel náš hráč na hostování do týmu první ligy. Jemu to může jen prospět, Segunda už mu nemá co dát.

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
boryland

1:2.........Barca jde na 100 bodíků....vo.e

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

97 bodů dnes

Reagovat
smazaný uživatel

uz je taky cas na 0-0 bez laaaajose vubec ne nerealny

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
loki5

Ta akce Alexise byla ukázková

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele