6. kolo
30.09.2012 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 0:1

Na druhé příčce španělské nejvyšší soutěže zůstává madridské Atlético, které vyhrálo už popáté ze šesti kol, tentokrát to odnesl Espanyol. Hostům v tříbodovém zisku nezabránila ani absence kanonýra Falcaa, dnes ho dokázal zastoupit Raul García, jenž vstřelil jediný gól zápasu a odsoudil barcelonský celek k poslednímu místu.

Atlético se sice drží v závěsu za vedoucí Barcelonou, ale dnes to od nich žádná spanilá jízda nebyla a fanoušci mohou velebil Juanfrana, jehož famózní pas z pravé strany vyústil v Garcíovu gólovou hlavičku. Pátý ligový triumf v řadě se jinak nerodil zrovna snadno, Espanyol dokázal favorita potrápit.

První brankovou příležitost zaznamenal už po třech minutách volejem ze střední vzdálenosti Tiago, který přestřelil, a následně se k zakončení dostal i Koke, ale gólman Alvarez neměl s jeho střelou problémy. Atlético tedy začalo aktivněji, ale hra se velmi brzy uklidnila a nenabídla příliš vyložených šancí. Hosté si nicméně drželi pozici nebezpečnějšího týmu.

Turan a Koke si sice připsali střelecké pokusy, ale skutečně zajímavá akce se udála až po půlhodině hry - a hned z toho byl jediný gól zápasu. Juanfran milimetrově nacentroval na malé vápno, kde už čekal nikým nehlídaný García, který hlavou snadno překonal Alvareze - 0:1.

To Espanyol probudilo a Cristian Gomez jen těsně minul hostující bránu. Na druhé straně pokračoval ve svém neúspěšném střeleckém festivalu Koke - střední záložník Atlética sice využil chyby Javiho Lopeze, ale do brány se jeho pokus ani tentokrát nevešel.

Courtois byl poprvé povolán do akce po padesáti minutách hry, kdy se vytáhl proti střele Samuele Longa. Espanyol obecně podal ve druhé půli daleko lepší výkon, nicméně úspěšní mohli být opět hosté - Gabi pěkným míčem našel Rodriguéze, jehož halfvolej musel likvidovat padající Alvarez.

Tlak domácího týmu vyústil v šanci Christiana Stuaniho, který se zbavil svého strážce, ale bránu netrefil, stejně jako o chvíli později Sergio Tejera. Až v nastaveném čase se diváci dočkali další vyložené gólovky, a opět na straně efektivnějšího Atlética - Adrian skvěle zpracoval nabídnutý míč a propálil Alvareze mezi nohama. Situaci musel zachraňovat až obránce Raul Rodriguez, kterého sice míč trefil do paže, ale případná penalta by byla velice přísná.

A tak se ještě jednou mohl představit Christian Stuani a jeho druhý nadějný pokus o vyrovnání - i ve druhé minutě nastavení však uruguayský forvard mířil mimo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
freakmarena19

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele