36. kolo
08.05.2013 19:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Atlético Madrid 1:3

Atlético si definitivně zajistilo účast v příští sezoně Ligy mistrů, na konci letošní ligové sezony totiž už po dnešku prakticky nemůže skončit na jiném než třetím místě. V předehrávce šestatřicátého kola Atlétic zvítězili na půdě Celty Vigo 3:1, a soupeři tak podstatně zkomplikovali cestu za záchranou. O osudu zápasu rozhodly momenty ze druhého poločasu, kdy padly všechny branky.

Domácím šlo v tomto utkání o hodně, pokud chtěli ještě výraznějším způsobem promluvit do bojů o záchranu, věděli, že nutně potřebují bodovat, obzvláště pak před vlastními fanoušky. To Atlético se naopak mohlo soustředit spíše na blížící se pohárové finále, v lize mělo svou pozici takřka jisté. A podle toho taky oba celky do utkání vstoupily, Celestes byli v úvodu o něco aktivnější, do blízkosti branky Courtoise se ovšem příliš nedostávali.

A tak to musel zkusit Krohn-Dehli z větší vzdálenosti, a jen velmi málo chybělo tomu, aby balón mířící do šibenice skončil v síti, místo toho ale hostující brankář vytasil brilantní zákrok. Na opačné straně to zase zkoušel Falcao, ale branku netrefil. Po půlhodině hry se z mírného tlaku vymanili hosté ve velkém stylu, když do protiútoku vyrazili Falcao s Adriánem, první jmenovaný připravil svému kolegovi gól jako na zlatém podnose, ten však trestuhodně odmítl.

Domácí mohli udeřit po standardní situaci, jenže Oubiňa, jenž zůstal v pokutovém území naprosto osamocen, nedokázal usměrnit míč za Courtoisova záda. Prakticky okamžitě po návratu ze šaten už se však skóre měnilo, a k nelibosti domácích fanoušků se do vedení dostalo Atlético. Na Mirandův nadýchraný centr si naskočil Diego Costa a Varasovi v bráně Celty nedal sebemenší šanci.

O dvacet minut později navíc pak Celestes utkání prakticky nadobro ztratili, to když se k odraženému míči dostal Juanfran a zpoza šestnáctky zamířil naprosto přesně. Domácí sice ještě stačili vykřesat naději na bodový zisk, když se šest minut před koncem prosadil Augusto Fernández, jenže jakékoliv pochyby o vítězství Atlétů odmítl už o dvě minuty později Falcao. V samotném závěru ještě mohl navýšit vedení hostů Turan, který trefil tyč, fotbalistům z Madridu to však jen pramálo vadilo.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10 spis remiza... domaci hraji o daleko vic jak atletico.. ti uz treti misto dosouraj tak ci tak

Reagovat
goodbay

Tak Celta, pro mě, druhým sestupujícím. Ani 40 bodů nemusí stačit na záchranu a to mají ještě Betis a Espanyol venku.

Reagovat
goodbay

Tak Valladolid.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Coruna posledne, Celta nedokazala uhrat ani bod doma s Atleticem, takze oba novacci se ritej zase zpatky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele