13. kolo
25.11.2012 19:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Sevilla FC 4:0

Atlético Madrid potvrdilo roli favorita a přesvědčivě zdolalo oslabenou Sevillu 4:0. Stále se tak nenašel nikdo, kdo by si ze stadionu Vicente Calderóna odnesl byť jediný bod od začátku sezony napříč všemi soutěžemi. Série deseti domácích výher v řadě je vskutku úctyhodná.

Zápas byl téměř rozhodnutý již po dvaceti minutách hry. Federico Fazio totiž v pokutovém území fauloval Kokeho a za zabránění soupeři zakončit gólovou šanci uviděl červenou kartu. Z nařízené penalty poslal Atlético do vedení s ledovým klidem Radamel Falcao svým čtrnáctým gólem sezony. Další dva góly v rozmezí čtyř minut těsně před odchodem do kabin na přestávku pak definitivně domácím zajistily tři body. Nejprve si Emir Spahić nešťastně srazil Turanův centr do vlastní brány a poté Koke potvrdil aktuální formu dech beroucím volejem po lobované přihrávce Diega Costy.

Mizerný večer Sevilly podtrhl v závěru utkání Ivan Rakitić, když obdržel v krátkém rozmezí dvě žluté karty a nechal svých devět spoluhráčů na holičkách po zbytek zápasu. V nastavení dokázali "Atleti" ještě jednou využít početní převahy a prostřednictvím Mirandy dali výsledku konečnou podobu. Díky ztrátě Realu Madrid s Realem Betis si Atlético nedělní výhrou zajistilo osmibodový náskok na svého městského rivala, s nímž se utká v příštím kole.

Po bojovném úvodu zápasu dostali domácí příležitost, která se neodmítá. Jen chvíli poté, co se Falcao dožadoval pokutového kopu, došlo k dalšímu incidentu uvnitř šestnáctky hostů. Faziův zákrok na Kokeho byl posouzen jako nedovolený a za neoprávněné zabránění zakončit brankovou příležitost uviděl italský obránce červenou kartu. Kolumbijský sniper Falcao s penaltami nemá problém a jeho prudká střela doprostřed brány byla již jeho pátou úspěšnou v sezoně.

Další šance na sebe dlouho nenechaly čekat a zmatky v obraně Sevilly vyústily ve vlastní gól. Nejprve ještě po zaváhání brankáře Palopa ustál Spahić nepříjemnou situaci, která sváděla k vlastnímu gólu, ovšem pět minut před koncem poločasu již stoper hostí takové štěstí neměl. Jeho pokus o zablokování Turanova stříleného centra skrze malé vápno se minul účinkem a míč se mu místo toho usměrnit za Palopova záda. Atléticu narostla křídla a Sevilla se v defenzivě nestačila ohánět. Ještě do přestávky padl třetí gól, jenž byl ozdobou první půle. Costa prokázal skvělou techniku, když se na levé straně vyhnul dvěma napadajícím obráncům, a přesným centrem do šestnáctky vybídl k efektnímu skórování z první nabíhajícího Kokeho.

Po změně stran byl Palop přinucen k několika kvalitním zákrokům po střelách Falcaa a Costy, ovšem ani to z pohledu Sevilly nestačilo na jakoukoli změnu k lepšímu. Když navíc sedm minut před koncem uviděl Rakitić druhou žlutou kartu za zbytečný faul z frustrace na Tiaga, bylo jen otázkou času, než "Atleti" udeří počtvrté. V nastaveném čase Palopovi vypadla z náruče Luisova střela přímo k Turanovi, jenž odražený míč naservíroval před odkrytou branku Mirandovi k jednoduchému zakončení. Vítězství 4:0 tak Atlético drží na dostřel Barceloně, která se musí mít kolo co kolo na pozoru, aby si udržela současný tříbodový náskok.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 to bude utrapena vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proste dokazou vyuzit ty ztraty Realu, a muzou utocit na legendarni druhou, a treba i prvni pozici...

Reagovat
smazaný uživatel

3 červený

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele