5. kolo
23.09.2012 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Valladolid 2:1

Atlético Madrid si ve svém čtvrtém ligovém zápase poradilo s nováčkem Realem Valladolid a poskočilo v tabulce na třetí místo za Barcelonu a Mallorcu. Pod góly domácích se podepsali Godín a Falcao, za hosty snižoval Bueno.

Madridský tým zaznamenal páté vítězství v řadě proti Realu Valladolid, který porazil výsledkem 2:1. Zisk tří bodů na domácím stadionu Vicente Calderona proti nováčkovi ligy ale nebyl vůbec jednoduchý. Až do poslední minuty se hráči Atlética museli o výhru strachovat.

Svěřenci Diega Simeona ve čtvrtek dokázali v Evropské lize porazit izraelský celek Hapoel Tel-Aviv 3:0 a formu si udrželi i pro ligový zápas. Hvězdami se stalo jihoamerické duo Godín-Falcao, které obstaralo oba domácí góly.

Než ale v 37. minutě padl první gól, byly k vidění i další šance. Do té první se v 17. minutě dostal Diego Costa, ale jeho střela byla ztečována a míč letěl mimo bránu. Z nálsedujícího rohu se hlavou snažil prosadit obávaný hlavičkář Falcao, ale míč napálil přímo do brankáře Jaimeho Merla.

Omar Ramos poté donutil domácího brankáře Courtoise k tygřímu skoku, když se Valladolid dostal k ojedinělému útoku, ale stále to bylo Atlético, které dominovalo první půli. A dočkalo se gólu, když Godín využil rychlého brejku po krásné kombinaci s Kokem. Jihoamerický hráč udržel chladnou hlavu i při zakončení, když vyběhnuvšího brankáře elegantně přehodil.

Brankář Valladolidu poté podržel svůj tým, když bravurními zákroky zneškodnil šance Gabiho a Falcaa, ale proti kolumbijskému zabijákovi již neměl šanci v nastaveném čase. Falcao totiž zahrával pokutový kop a nemýlil se.

Simeone o přestávce udělal velmi zajímavý taktický tah, když ze hřiště stáhl Falcaa, aby ho šetřil na středeční zápas proti Betisu, který byl již dříve odložen. Místo Kolumbijce nastoupil Andrián, který již ale nebyl tak nebezpečný. Valladolid navíc zlepšil svůj herní projev, z čehož také vyplynul snižující gól Buena. Nutné je ale také říct, že velkou vinu za gól nese brankář Courtois, který velmi slabou střelu nedokázal chytit a sám si ji srazil do vlastní sítě.

Nováček ligy se až do poslední minuty snažil o vyrovnání, ale to nakonec nepřišlo. Atléticu se vůbec nedařilo držet míč na svých kopačkách, ale i přesto si Valladolid nevytvořil žádnou další vážnější šanci, a tak mohli domácí slavit zisk vydřených tří bodů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 2x Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele