4. kolo
16.09.2012 21:30 CET
4 : 3
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Rayo Vallecano 4:3

Hned sedm branek bylo k vidění na půdě Atlética Madrid, kam v rámci madridského derby přijelo Rayo Vallecano. Domácí nakonec vyvázli i s obrovským psychickým výpadkem v závěru utkání a připíšou si tři body za výhru 4:3.

Už v první půli se prosadil Mario Suarez po přiťuknutí Diega Costy. Domácí pak v počátku druhé půle udělali nejdříve všechno pro to, aby si zajistili suverénní vítězství, a následně za stavu 4:0 zase (ne)vynaložili velké úsilí k tomu, aby se z rozhodnutého zápasu ještě stalo pořádné drama. Dvě branky střídajícího Delibašiče a jeden gól Lea Baptisty dvě minuty před koncem základní hrací doby znamenaly krušné chvilky v nastavení, ale "Atleti" si už výhru utéct nenechali.

Los Colchoneros zastil start nové sezony ve skvělé ofenzivní formě, což názorně pocítil Athletic v lize a Chelsea v Superpoháru. Oba celky dostaly po čtyřech brankách, a to ještě mohly být rády, že přísun branek nebyl větší. Dosavadní ligová neporazitelnost Raya se tak od počátečního hvizdu silně otřásala v základech. Diego Costa, jenž v loňském ročníku exceloval právě v dresu Vallecana, měl blízko k otevření skóre hned v první pětiminutovce. Jeho nízkou střelu však dokázal Gimenez vytěsnit mimo tři tyče. Costa se pak rozhodl ze střelce proměnit v nahrávače, a to úspěšně. Jeho centr uklidil na zadní tyči do brány Mario Suarez. Zvýšit vedení mohl Arda Turan, ovšem tváří v tvář gólmanovi jeho lobovaný pokus nevyšel. To ovšem byla jen předzvěst bláznivé desetiminutovky po změně stran. Ve 49. minutě vstřelil druhou branku Koke a jen o dvě minuty později se k němu přidal tentokráte úspěšný Turan po hezké kombinační akci s Juanfranem.

Tečku za devastací až donedávna pevné obrany Vallecana udělal Falcao z pokutového kopu, nařízeného po Fuegově faulu na Costu. Kolumbijský útočník tak zaznamenal již svou devátou letošní branku v klubu a reprezentaci dohromady. Vypustit plyn se ovšem nevyplácí ani za stavu 4:0 a tak byli diváci na stadionu Vicente Calderóna vystaveni ještě jedné hektické desetiminutovce. Delibašič skóroval dvakrát v rozmezí tří minut a v 89. minutě ještě přiživil nečekané šance hostů na bodový zisk Leo Baptista. To už však bylo ze strany Vallecana všechno, a tak navzdory nervy drásajícímu závěru zůstaly všechny body v držení Atlética.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
EL Gringo

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

pekny konec v podani Raya

Reagovat
smazaný uživatel

presne.. bylo zajimave divat se na bwin live - jak se kurzy menily :D

Reagovat
Ranoth

jeste ze to udrzeli lebo kdyby mi tohle uteklo jako posledni zapas asi byhc si to hodil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele