31. kolo
14.04.2013 17:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético nemělo slitování s Granadou

Domácí Atlético Madrid nadělovalo fotbalovou lekci Granadě, o pět branek se postarali dvougólový Falcao, Diego Costa, Raúl Garcia a Filipe. Hostům tak hrozí pád do pásma sestupu, což bude velká motivace pro Zaragozu. Colchoneros naproti tomu stále živí naději na druhou pozici.

Domácí trenér Diego Simeone neponechal nic náhodě a do základní sestavy vyslal mimo jiné Falcaa s Costou. Madridský celek totiž v pomyslném derby bojuje o druhé místo s Realem, takže na podceňování soupeře není čas. Naopak, los colchoneros musí na Bílý balet vytvořit tlak. To se jim dnes trochu povedlo.

Už ve čtvrté minutě se totiž Simeoneho svěřenci dostali do vedení. Svého soupeře gólově 'načal' útočník Diego Costa, který po centru Kokeho využil zaváhání brankáře Roberta Fernándeze a hlavičkoval přesně - 1:0.

Brankář hostí dnes ze začátku vůbec nebyl ve své kůži a působil spíše nervózním dojmem. Další vysoký balon mu dělal problémy, které mohl potrestat 'El Tigre', jak se dlouhodobě přezdívá Falcaovi. Zájem o tohoto útočníka je vskutku eminentní, takže pro madridský celek vůbec nebude jednoduché jej udržet. Další branku Atlétika vstřelil Raúl Garcia, ale z důvodů ofsajdového postavení gól neplatil.

Po Torjeho centru si málem vlastní gól vstřelil právě Falcao, o minutu později se ale už s definitivní platností prosadil do správné sítě. Jak je fotbal jednoduchý, ukázala spolupráce nabíhajícího Diega Costy a skórujícího Falcaa - obrana Granady jen stěží přihlížela.

Nástup do druhé půle opět vyšel perfektně domácímu výběru. Po dvou minutách od návratu z kabin nacentroval z hranice pokutového území Koke a jeho přímý volný kop bezvadně zakončil naskakující Falcao. Kolumbijský střelec se tímto zásahem dostává na číslo 24 v průběhu Primera Division.

Čtvrtý gól mohl vstřelit nabíhající Raúl Garcia, který pálil ve skluzu. Brankář Roberto se ale zaskočit nenechal a tentokrát se vyznamenal. Přesto gólu s pořadovým číslem čtyři nezabránil. Mistr asistent v podání Kokeho dnes úřadoval mnohokrát a jeho další centr uklidil do brány Roberta Raúl Garcia.

Demolici hostujícího týmu, který byl dnes spíše v pozici diváka, dokonal obránce Filipe Luis. Brazilský obránce využil nahrávky střídajícího Adriana a z ostrého úhlu prostřelil brankáře Roberta. Debakl 5:0 byl na světě a toto číslo nemuselo být konečné - ještě v nastaveném čase mohl krásnou ranou zasadit poslední úder Falcao, ale jeho projektil se mezi tři tyče nevešel. Tři body ale nakonec po právu náleží Atlétiku, které se po dnešním odpoledni nachází na třetí příčce.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele