11. kolo
11.11.2012 19:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Getafe CF 2:0

Atlético válí i nadále. Prohra ve Valencii je zapomenuta, dnes svěřenci Diega Simeoneho bez problémů porazili v malém madridském derby Getafe 2:0 a nacházejí se na druhé příčce pouhé tři body za vedoucí Barcelonou.

Skóre otevřel svojí první brankou v sezoně v polovině první půle Adrián Lopéz, a ještě před přestávkou zvyšoval na 2:0 Arda Turan. Nutno ovšem říct, že akci tureckého playmakera, zakončená suverénní střelou za záda Miguela Angela Moyi, předcházela evidentní hra rukou.

Jestliže pak Getafe v první půli ukázalo, že může být nebezpečným protivníkem, po poločase už to byli domácí, kdo jasně ovládal hřiště. Hosté tak nadále zůstávají ve spodní polovině tabulky.

Radamel Falcao, který minulý týden ve Valencii přerušil impozantní jedenáctizápasovou šňůru vstřelených branek, se hned na začátku ukázal netradičně jako asistent a po pouhých osmi minutách hry vyzval pěkným centrem Raúla Garciu, ale jeho hlavička mířila mimo. Poté se jediného zákroku první půle dočkal domácí Thibaut Courtois, když zlikvidoval přímý kop Pedra Leona.

Atlético se do vedení dostalo ve 24. minutě. Gabi nacentroval na vzdálenější tyč, kde stál úplně volný Adrián, a přestože Moya jeho první střelu dobře vyrazil, na dorážku už neměl nárok - 1:0.

Vyrovnat mohl z velké šance po půlhodině hry Álvaro Vásquez, který měl po Valerově přízemním centru kolem sebe hromadu místa, ale ukvapeně pálil nad. Getafe na konci poločasu nehrálo vůbec špatně, ale byli to opět Atleti, kdo navýšil vedení - a to hodně kontroverzním způsobem. Hostující obrana přestala hrát poté, co Arda evidentně zpracoval míč rukou, ale jelikož píšťalka sudího mlčela, mohl turecký internacionál obelstít Moyu a skórovat podruhé - 2:0.

Atlético mělo další šance k navýšení vedení, ale ani García, ani Falcao bránu netrefili. Na druhé straně se k míči v dobré pozici nedostal Ángel Lafita. Falcaovi nebyl jubilejní 50. gól v červenobílém dresu přán, když nedokázal proměnit ani Ardův střílený centr; domácí si však tentokrát poradili i bez jeho příspěvku.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem chtěl dát 4:1, ale když to vidím tak tipuju 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě padnou minimálně 3 goly,výhra domácích.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele