25. kolo
24.02.2013 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético zvládlo duel s Espanyolem, stačil mu jeden gól

Pouhá jediná branka dnes večer rozhodla o třech bodech pro domácí výběr trenéra Diega Simeoneho. A kdo jiný by měl rozhodnout, než ostrostřelec Radamel Falcao? Díky jeho proměněné penaltě je Atlético stále druhé.

Rozdíl by možná byl mnohem větší, ale nutno podotknout, že domácí hráči se museli téměř polovinu utkání obejít bez služeb vykartovaného Gabiho, což rapidně snížilo jejich šance na vysoký počet vstřelených branek. Vysoký počet nedovolených zákroku a emotivních výkonů demonstruje také deset udělených žlutých karet - jen na straně hostí jich padlo sedm.

Atlético vypadlo z Evropské ligy, vaz mu srazil první zápas s Rubinem Kazaň. Ruský celek si poradil a o dvě branky vyhrál. Madridskému týmu tedy v odvetě nestačila ani jednogólová výhra. Dnes už to bylo o poznání lepší a jediný gól mu dnes stačil dokonce na tři body.

První žlutou kartu viděl hostující Juan Forlín, který fauloval pronikajícího Diega Costu. Jinak ale úvodní minuty přinesly spíš náznaky šancí a divák se poměrně nudil. Bitva o míč zaplnila povětšinou střed hřiště a díky pozornosti obou obran se útočníci do zakončení nedostávali.

Žluté karty se "dočkal" také brankář Casilla, jehož pozice mu neumožňuje dostávat se do podobných situací nějak často. Po faulu (mimo vápno, naštěstí) opět na Diega Costu se rozhodčí Goméz nemusel dvakrát rozmýšlet. Ostrou hru hostí pocítil také Arda Turan, tentokrát ale sudí nepískal.

Deset minut před poločasem ale nastal zlom a domácí Colchoneros konečně prolomili bezbrankový stav. Diego Costa dnes schytal opravdu mnoho nevybíravých zákroků, po střetu s Morenem vytáhl sudí další kartu a navíc pískl penaltu. K jejímu zahrávání se postavil excelentní zakončovatel Falcao a brankář Casilla byl bez šance.

Aby to domácí neměli tak jednoduché, jejich kapitán byl minutu před koncem první půle za druhou žlutou kartu vyloučen. Další žlutou kartu si prohlédl Ardan Turan, do skupiny, jejímž cílem byl Diego Costa, se přidal také Diego Colotto. Musí přiznat, že krom několika střídání jsme se ale většího vzrušení nedočkali.

K tomu pomohl až závěr zápasu, kdy se do šance dostal opět Falcao. Brankář Casilla ale jeho úmysly pochopil a zneškodnil jej. Tím vlastně symbolicky uzavřel vypjaté, ale jinak nególové utkání. Atlético splnilo povinnost a vyhrálo, na svůj výkon ale hrdé být nemůže.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

na Atletech se podepise unava a espanyol potvrdi dobrou formu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele