2. kolo
27.08.2011 20:00 CET
4 : 3
(1:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Racing Santander 4:3

Parádní zápas viděli diváci na stadionu Mestalla ve Valencii, kde bylo k vidění sedm gólů. Utkání plné zvratů nakonec skončilo vítězstvím favorizované Valencie v poměru 4:3. Valencia však otáčela utkání v závěrečných minutách. Hattrickem se blýskl útočník domácích Roberto Soldado.

Úvod zápasu se nesl ve znamení uragánu a už v úvodní čtvrthodině padly tři góly. Hned ve 2. minutě šla domácí Valencia do vedení. Pablo Hernández vystřelil na hranici pokutového území a gólman Toňo pouze vyrazil balón před sebe, kde stál připravený a neobsazený kapitán Los Che Roberto Soldado, který neměl problém zasunout balón do odkryté branky.

O dalších pět minut později bylo vyrovnáno a znovu u toho byl tentokrát ke smůle Valencie Roberto Soldado. Kennedy zahrával rohový kop Racingu a poslal ho na hlavu Soldada, který smolně hlavou prodloužil balón do vlastní sítě - 1:1.

Poté se začala Valencia nadechovat k tlaku, ale srazil ji velmi rychlý další gól v její síti. Arana si vyměnil balón s Acostou, který se k němu napodruhé se štěstím dostal a ocitl se sám před Guaitou, který nedokázal na jeho přízemní střelu reagovat a hosté tak šli do vedení 1:2.

Valencia hrozila v prvním poločase zejména ze vzduchu. O pár minut později byl u hlavičky znovu Roberto Soldado, ale tentokrát u správné branky nezamířil přesně. Ve 22. minutě dokonce Valencia nastřelila tyč a byl to znovu Soldado, který byl prakticky u všeho, co si Valencia dokázala vytvořit. Další hlavička Los Che přišla ve 33. minutě, ale také v tomto případě chyběla tomuto pokusu přesnost. Závěr poločasu už si hosté dozadu pohlídali a do kabin se tak šlo za překvapivého vedení Racingu v poměru 1:2.

Valencia zareagovala na vývoj utkání dvojitým střídáním v poločase. Ze hřiště odešli Juan Bernat a Ricardo Costa a místo nich přišli na plac Sergio Canales a Tino Costa. Domácí také od samého začátku druhé půle drželi balón na svých kopačkách, ale přesto inkasovali třetí gól. Po nedůrazu ve vlastním pokutovém území se k odraženému balónu se štěstím dostal Adrian Gonzalez a zvýšil už na 1:3 pro Racing.

Valencia však vzápětí snížila. V 58. minutě si na roh Pabla Hernandéze naskočil Adil Rami a hlavou snížil na 2:3. Po tomto gólu měla Valencia další dvě veliké šance a obě dvě byly znovu ze vzduchu. Nejprve hlavičkoval Soldado ve slibné pozici do středu branky a poté znovu z rohového kopu zahrozil Rami, ale tentokrát jeho hlavičku Toňo parádním zákrokem zlikvidoval.

Po tomto momentu však Racing poprvé vystřídal a od té doby začal výrazně kouskovat celou hru, což pochopitelně Valencii nevyhovovalo. Ta se i přesto dokázala dostat do další šance. Po rohu Hernandéze se k zakončení dostal střídající Jonas, ale jeho střela skončila na tyči branky Racingu Santander.

Závěrečná čtvrthodina hry znovu patřila pouze domácím, kteří tlačili do zatažené obrany Racingu Santander. Odměna pro Valencii přišla v samém závěru utkání. Nejprve v 88. minutě našel Banega svým lobem Roberta Soldada, který se ocitl sám před gólmanem Toňem a přízemní střelou dokázal srovnat na 3:3.

Valencia dokázala celý zápas otočit ve svůj prospěch. Dvě minuty po vyrovnávacím gólu se na levé straně uvolnil Jordi Alba, který nacentroval před branku přesný pas znovu na Soldada, který neměl problém otočit skóre zápasu na 4:3. V poslední minutě nastaveného času mohl ještě skóre upravit Pablo, ale jeho střelu parádně vytáhl Toňo na roh. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácí Valencie 4:3.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hned to chce zabrat a jít do čela! tip 3:0 (Soldado, Soldado, Canales)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado to teda rozjel pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado se hezky rozstřílel, nakonec mu bylo jedno do které branky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado mel svuj den skoda toho vlastniho, ale byl to jeho zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, kde se dá dívat na nejlepší momenty zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele