4. kolo
17.09.2011 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Sociedad 1:0

V sobotním pozdním utkání La Ligy se střetly týmy FC Sevilly s Realem Sociedad. Výsledek zápasu 1:0 pro domácí byl stanoven gólem kapitána Frédericka Kanoutého, který padl z kraje druhého poločasu. Sevilla se tak vyhoupla na třetí místo v tabulce, hned za Valencii a Barcelonu. To Real Sociedad je sedmý a za tři kola ligy již ochutnal výhru, remízu i prohru.

Sevilla do zápasu vstupovala s jasným cílem, a to vyhrát. Po loňské sezóně, která se rozhodně nebude řadit mezi ty povedenější, se nyní celý tým snaží vyhrát vše, co se dá. Nejprve porazil Málagu 2:1, poté remizoval s Villarrealem 2:2 a v sobotním večeru přidali další tři body.

Také Realu Sociedad se vstup do sezóny poměrně vydařil. V úvodním utkání porazil 2:1 Gijón, poté remizoval s Barcelonou 2:2, což všichni brali jako největší senzaci kola, a tak v dnešním zápase chtěl znovu získat všechny tři body. Nakonec je ale musel přenechat soupeři.

Zápas to na pohled nebyl zrovna nejkrásnější. Zrodilo se jen pár vyložených šancí, z nichž účinně zakončená byla pouze jedna. Konečný výsledek byl nakonec spravedlivý, neboť Sevilla měla převahu téměř po celý zápas. Přesto se do první výraznější šance dostal Sociedad. Centr z pravé strany hřiště si našel Diego Irfan, ale jeho střelu brankář Javi Varas dokázal zkrotit.

Na druhé straně se o otevření skóre snažil Piotr Trochowski, ale jeho dalekonosná a prudká střela nakonec mířila vysoko nad bránu.

Další zajímavou příležitostí ke gólu pro Sociedad byla situace po přímém kopu. Inigo Martínez míč prudce odhlavičkoval, ale trajektorie letu nevedla mezi tři tyče. V obrovské příležitosti se ke konci poločasu objevil domácí ostrostřelec Alvaro Negredo. Přetažený přímý kop Diega Perottiho málem našel hlavu nejlepšího sevillského střelce, ale k účinnému zakončení nakonec chybělo několik centimetrů, o které Negredo na balón nedoskočil.

Úvodní gól utkání měl na kopačce Gary Medel, ale jeho přízemní střelu nakonec brankář hostí Cladio Bravo dokázal vyškrábnout okolo tyče. A o pár minut později musel být brankář hostů znovu v pohotovosti. Z pravého křídla se na něj totiž řítil Jesus Navas, ale jeho přízemní střelu k tyčce dokázal zneškodnit.

Klíčový moment zápasu přišel v 53. minutě, kdy Medel nakopl míč přímo k Negredovi, který hlavou prodloužil až na Fréderica Kanoutého, a ten balón napálil k bližší tyči okolo padajícího a bezmocného Claudia Brava.

Největší šancí na srovnání byla hlavička Martineze, ale ta nebyla dostatečně přesná na to, aby se stala úvodním gólem hostů. Naopak to byla právě Sevilla, která měla ke konci zápasu více ze hry. Negredo i Navas se ocitli ještě v několika drobnějších šancích, ale ani jedna z nich gólem neskončila.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

San Sebastian je velice nepříjemný soupeř.Tip 1:1

Reagovat
RS

Typuju taky remízu, možná naši výhru.

Jen sakra nechápu, co má Montanier proti Ansotegimu a Lorentemu?!

Oba patřili loni k nejlepším hráčům, od začátku sezony jsou jen na tribuně.

Reagovat
RS

*Tipuju

Reagovat
Xavi

Lorenteho bych ještě pochopil, byl často zraněný atd., ale Ansotegiho taky nechápu.

Reagovat
RS

Lorente jo, byl asi půl roku mimo, nemusí bejt rozehranej. V přípravě moc nenastupoval.

Ale ten Ansotegi, v přípravě taky skoro nehrál...asi si nesedli s koučem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele