38. kolo
12.05.2012 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Valencia CF 1:0

Poměrně překvapivý výsledek se udál v prvním utkání posledního kola La Ligy. Favorizovaná Valencia prohrála 0:1 na půdě Realu Sociedad díky gólu Griezmanna z druhého poločasu. Ani jednomu z celků však už v utkání o nic nešlo a tento výsledek tak nebyl příliš důležitý. Sociedad si akorát v tabulce polepšil o tři místa na jedenáctou pozici.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Fanoušci na stadionu očekávali ofenzivní hody zejména z toho důvodu, že ani jednomu z celků už v zápase o nic nešlo, ale místo toho se dočkali pouze nudné taktické bitvy, ve které v první pětačtyřicetiminutovce nebyla k vidění prakticky žádná vážnější příležitost. Oba celky spíše daly najevo, že chtějí mít co nejrychleji tuto sezónu za sebou.

Mírně lepší byli hosté z Valencie, ale dokázali zahrozit pouze střelbou ze střední vzdálenosti, která nebyla příliš nebezpečná. Postupně pálili Tino Costa, Sofiane Feghouli a Aritz Aduriz. Nejzajímavější ránu vyslal vyhlášený střelec ze střední vzdálenosti Tino Costa, ale gólman domácího Sociedadu Bravo byl na svém místě. V nastaveném čase se ještě v zajímavé šanci ocitl Aduriz, ale nedokázal zakončit přesně a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Hned v úvodu druhé půle měla Valencii obrovskou šanci. Po povedené kombinační akci zakončoval Pablo Hernández a trefil tyč domácí branky. Do první šance zápasu se dostali také domácí, konkrétně v 58. minutě. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Aranburu a pořádně protáhl Diega Alvese v brance Los Che.

V další šanci se poté ocitl Estrada, který nezakončoval přesně, ale Sociedad dokázal na rozdíl od Valencie ze svého tlaku vytěžit vedoucí branku. V 64. minutě si na centr Priety naběhl francouzský záložník Antoine Griezmann a ve skluzu dokázal překonat Diega Alvese - 1:0.

Hosté byli průběhem zápasu zaskočeni a Sociedad si o pár minut později vytvořil další nebezpečnou příležitost. Velova pumelice skončila těsně vedle levé tyče hostující branky. Valencia se osmělila a také se prezentovala velikou šancí s tím rozdílem, že ji nedokázala proměnit. Po přihrávce Alby se v obrovské šanci ocitl Aritz Aduriz, ale už podruhé v tomto zápase v zakončení selhal a balón poslal vysoko nad branku domácích.

V závěrečné fázi zápasu už se pouze dohrávalo a ani hosté už se nehnali nikam dopředu. Očividně se spokojili se svou třetí pozicí v tabulce a po nepříznivém průběhu utkání se tak trochu odevzdali. Domácí si také nedokázali vytvořit žádnou další šanci a udrželi tak těsné jednobrankové vedení, díky kterému překvapivě zvítězili 1:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tento zápas bude velmi zajímavý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

neee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele