36. kolo
29.04.2012 19:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Atlético Madrid 2:2

V 36. kole La Ligy mezi týmy Realu Betis a Atlética Madrid se nenašel vítěz, neboť utkání skončilo nerozhodně 2:2. Hosté se dostali do vedení v 63. minutě zásluhou Kokého, ale za 26 minut později dokázal srovnat Pozuelo. A dvě minuty do konce normální hrací doby Betis vstřelil druhý gól. Úspěšným střelcem byl Pereira. V nastaveném čase ale srovnal neomylný střelec Falcao.

Před zápasem bylo jasným favoritem Atlético Madrid, které se pere o evropské příčky. Momentálně se nachází na 6. příčce a na 5. Levante ztrácí pouhé tři body. V předcházejících dvou zápasech klub z hlavního města navíc nepoznal hořkost porážky, když dokázal zvítězit 1:0 nad Vallecanem a 3:1 nad Espanyolem.

To Real Betis už na pohárovou Evropu příliš myslet nemůže. Je až na 14. místě a právě na Atlético ztrácel šest bodů. Šance tu tak stále je, ale musel by se stát malý zázrak, aby se sevillský tým dostal do Evropské ligy.

Nicméně v prvním poločase gól nepadl. Atlético sice jasně dominovalo zápasu, ale na branku si muselo počkat až do 63. minuty. Oba pokusy Falcaa z první půle totiž směřovaly vysoko nad bránu, stejně tak jako dalekonosná střela Gabiho. Adrián López již mířil lépe, ale míč zkrotil brankář Fabrício Agosto.

Ve 41. minutě se ke střele z voleje dostal ještě jednou Adrián, ale celá akce byla zastavena z důvodu nepopiratelného ofsajdového postavení.

V 58. minutě ale na trávník vběhl střídající Koké a ukázalo se, že to byl velice dobrý tah, neboť hned po pěti minutách pobytu na hřišti otevřel skóre. Tiago centroval zpoza pokutového území před bránu, kde Falcao ve skoku srazil hlavičkou míč právě na nabíhajícího Kokého, které již bez problémů překonal bezmocného Fabrícia.

Jen o chvíli později to mohlo být 2:0, když se po přímém kopu ocitl na hranici pokutového území zcela osamocený Gabi, ale s jeho nedůraznou střelou neměl Fabrício žádné problémy.

Real Betis ale přežil tlak a začal pomalu také vystrkovat růžky. Do rychlého protiútoku se dostal Rubén Castro, ale ve velmi dobré příležitosti selhal. Brankáře Courtoise sice obstřelil, ale míč minul také tyč.

Posléze Fabrício opět vychytal Gabiho, a když už se tak hosté chtěli těšit alespoň z jednobrankové výhry, domácí dokonale otočili vývoj zápasu. Rubén Castro po přetáhnutém přímém kopu vracel míč před bránu a výtečně našel Pozuela, který zavěsil míč těsně pod břevno Courtoisovy brány, a poté autor vyrovnávacího gólu přihrál do strany Pereirovi, který madridskému brankáři nasadil jesle. A Courtois se musel hodně červenat, neboť šlo o gól, který měl jasně chytit.

Jenže hosté se nesložili a v nastaveném čase ještě zabojovali. Do pokutového území doběhl i Courtois, ale míč po rohovém kopu a teči domácího hráče směřoval na Radamela Falcaa, který hlavičkou srovnal na konečných 2:2. Byl to jeho 23. gól v sezóně.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5 !

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele