4. kolo
17.09.2011 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Málaga CF 0:1

Po úvodní porážce od Sevilly si Málaga připsala druhou výhru v řadě. Tentokrát si veze všechny tři body z půdy nevyzpytatelné Mallorcy za vítězství 0:1. K vidění byl vyrovnaný duel s množstvím šancí na obou stranách, ale Málaga jednu z nich v koncovce dokonala do zdárného konce a díky ní zvítězila. Na konci prvního poločasu se hlavou trefil Martín Demichelis.

Nažhavená Málaga vlétla na Mallorcu od úvodních minut a potvrzovala roli favorita tohoto utkání. Prvních pět minut nepustila Mallorcu pomalu k balónu, ale první střela byla paradoxně na straně domácích. Alejandro Alfaro se dostal k odraženému balónu a střelou z voleje zkoušel překvapit gólmana Caballera. Ten stál na svém místě.

Po čtvrthodině hry přišla první veliká šance na straně Málagy. Joaquín zatáhl balón po pravé straně a nacentroval ho do pokutového území, kde se nejrychleji zorientoval holandský útočník Ruud van Nistelrooy a z otočky trefil tyč branky domácích. O minutu později ještě zkoušel ze třiceti metrů štěstí Baptista, ale jeho střela neměla přesné parametry.

Mallorca se osmělila ve 35. minutě, konkrétně záložník Sergio Tejera. Ten inkasoval povedenou kolmici od Tissoneho a přízemní střelou k tyči pořádně protáhl gólmana Málagy. Na druhé straně se uvedl znovu van Nistelrooy, který se uvolnil na hranici pokutového území a technickou střelou se snažil obstřelit obranu Mallorcy, ale ani tentokrát neuspěl. Jeho pokus tentokrát obrana zblokovala.

Tlak Málagy narůstal a vyvrcholil v úvodní gól utkání. Ve 39. minutě nacentroval před branku levý záložník Santiago Cazorla a našel stopera Demichelise, který se nemýlil a hlavou poslal svůj tým do vedení 0:1. To bylo také to poslední, co se v prvním poločase na hřišti událo a za tohoto stavu se tak šlo do kabin.

V úvodu druhého dějství domácí zahrozili ze vzduchu. Aki poslal přesný centr na hlavu Tomera Hemeda, který jen těsně minul levou tyč branky Málagy. Ve druhé půli byl k vidění méně atraktivní fotbal a oba celky hrozily spíše ze vzduchu. Na druhé straně se zkoušel z rohu prosadit stoper hostí Joris Mathijsen, ale ani jeho hlavičkový pokus se nevešel mezi tři tyče.

Vyrovnaný duel pokračoval a další střelu na branku Málagy vyslal Tomás Pina. Jeho tečovaná střela ale nebyla pro gólmana Caballera těžkým úkolem. Málaga také na tento pokus zareagovala velmi rychle a Jeremy Toulalán pohotově vystřelil po přihrávce od Joaquína. Ani jeho pokus však neměl gólman problém zlikvidovat.

Závěrečná patnáctiminutovka už byla spíše v režii hostujících fotbalistů, kteří drželi jednobrankový výsledek a snažili se co nejvíce držet balón na svých kopačkách. To se Málaze dařilo a dokonce mohla přidat druhý gól po šanci Rondóna. Jeho průnik a poté střela ale skončila také těsně mimo branku a zápas tak skončil vítězstvím 0:1 pro hosty.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud chce Málaga naplnit své ambice,musí bodovat.Tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

malaga musí vyhrát jestly chce skončit v pohárové evropě tak se musí mallorca porazi

malaga

Reagovat
smazaný uživatel

bieda

Reagovat
smazaný uživatel

som pán

Reagovat
smazaný uživatel

real madrid fuj hamba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele