28. kolo
18.03.2012 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Atlético Madrid 2:1

Veliké zklamání zažilo v rámci 28. kola Atlético Madrid, které si dělá zálusk na pohárové příčky. V utkání na půdě Mallorcy po nevýrazném výkonu podlehlo 2:1 a v tabulce se tak propadlo na devátou příčku. Mallorca se naopak posunula na třináctou pozici a na Atlético nyní ztrácí pouze tři body. Domácí o svém vítězství rozhodli v úvodu druhého poločasu, kdy vstřelili oba góly.

Po celý první poločas nebyl k vidění moc zajímavý souboj a většina zajímavého se odehrávala na středu pole. Oba celky hodně kazily rozehrávku a k šancím se dostávaly pouze sporadicky. Mírně lepší byli překvapivě domácí. Ve 24. minutě poprvé výrazněji zahrozil Castro, který z hranice pokutového území jen těsně minul branku Courtoise.

Atlético neodehrálo dobrý poločas a vyslalo pouze jednu střelu na branku Mallorcy. Tu měl na svědomí ve 32. minutě Argentinec Eduardo Salvio, ale s jeho pokusem neměl Aouate v brance domácích problémy. Na druhé straně pálil Ramis a jeho střela byla o poznání nebezpečnější, ale znovu se nevešla mezi tři tyče.

V závěru poločasu museli domácí střídat kvůli zranění. Ze hřiště odstoupil Tereja a na jeho místo přišel Tissone. Šanci už však diváci na stadionu v Mallorce neviděli a po nevýrazném prvním poločase se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Domácí měli ke smůle hostů raketový vstup do druhé půle a stihli téměř všechno, co se stihnout dá. Už ve 47. minutě hlavičkoval Castro do obránce Godína, který si srazil balón do vlastní branky - 1:0. Hned o dvě minuty později zvýšili domácí na dvougólový rozdíl. Po rychlé kombinační akci se tentokrát prosadil Michael Pereira.

Hned vzápětí však přišla také nepříjemná situace pro domácí. Obránce Ramis zabránil gólu v síti rukou a pochopitelně tak následovala červená karta a také penalta. Kanonýr Falcao však jedinečnou příležitost ke snížení skóre využít nedokázal a skóre prozatím zůstalo 2:0.

Atlético se však přeci jen kontaktního gólu dočkalo a trefil se hříšník Falcao. V 66. minutě povedenou ranou z hranice pokutového území snížil na 2:1. Po tomto gólu se domácí tým usadil na vlastní polovině a prakticky až do konce utkání bránil nájezdy Atlética Madrid a bránil je úspěšně. I přesto si hosté vypracovali pár příležitostí.

Nejblíže k vyrovnání měl Fran Merida. Ten hned v 68. minutě po svém příchodu na trávník trefil tyč branky domácích. O pár minut později se uvedl znova, ale z dobré pozice tentokrát netrefil branku. Mallorca dokázala závěr zápasu ubránit výborně a z utkání si tak připsala tři velmi cenné body za vítězství 2:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

nepodcenoval bych mallorcu, vidim to spis na remizu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 noo

Reagovat
smazaný uživatel

statistika nám říká, že by mohl příjít vyrovnaný zápas, obrana obou týmů obdržela stejný počet branek a liší se jen útokem. Mallorca před sezónou mi byla sympatičtější, ale nyní si zvolila od začátku sezonky nepovedenou taktiku - defenziva a rychlý brejky - k tomu aby se tahle taktika vyplatila, potřebuje kvalitní zakončovatele a nyní nikoho takovýho prostě nemá. AM je jasným favoritem, hraje parádně a střelecky se určo prosadí Adrián a Falcao. Obrana AM je momentálně téměř nejlepší v PD. věřím že si dnes 3 body odveze a čistým kontem. tip výsledkek 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele