34. kolo
15.04.2012 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 0:1

V nedělním zápase 34. kola La Ligy mezi Rayem Vallecano a Atléticem Madrid padl pouze jediný gól, který v 64. minutě vstřelil Falcao. Hosté tak vyhráli tím nejtěsnějším rozdílem a bodově se dotáhli na Espanyol, Athletic Bilbao a Sevillu. Domácí zůstávají na 14. místě.

Atlético Madrid v posledních dvou zápasech nezískalo ani jeden bod, a pokud si chtělo uchovat naděje na evropské soutěže, mělo si poradit s nováčkem soutěže, který prochází složitým obdobím, neboť z posledních pěti zápasu hned čtyři prohrál a propadl se tak na 14. místo. A hostujícímu týmu se tři body nakonec podařilo ukořistit.

Do první šance zápasu se ale dostal domácí José Movilla, který z dálky atakoval bránu Atlética, jenže brankář Thibaut Courtois byl pozorný a střelu zpacifikoval. Na druhé straně si centr Adriána našel útočník Falcao, ale brankář Cobeňo předvedl skvělý zákrok nohou.

A další zákrok musel vytáhnout proti střele Filipeho Luise, když konečky prstů vyrazil míč kolem své tyče.

Činil se i Courtois, který v 30. minutě skvělým reflexivním zákrokem zlikvidoval hlavičku Raúla Tamuda z bezprostřední blízkosti.

Zatímco v první půli Cobeňo zachraňoval svůj tým, po devatenácti minutách druhé půle vyrobil velkou chybou, po které padl jediný gól zápasu. Rozhodl se totiž vyběhnout ze svého pokutového území, aby sebral míč před dobíhajícím Falcaam, ale kolumbijský útočník byl u míče dříve a poslal ho do odkryté brány.

Rayo se ještě snažilo o vyrovnání, ale prosadit se nedokázal ani Michu, jehož střelu i přes teč dokázal Courtois vychytat.

Do poslední šance zápasu se dostal hostující Diego, který mohl pojistit vítězství svého týmu, ale Cobeňo tentokrát nezaváhal a jeho střelu chytil.

Zápas tak skončil vítězstvím Atlética, které se posunulo na 9. příčku, ale ztrácí pouhý bod na 5. Osasunu Pamplona. Jeho šance hrát evropské soutěže tak jsou stále poměrně vysoké.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
tlaci

min. 3 góly padnou

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele