27. kolo
11.03.2012 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Racing Santander - FC Barcelona 0:2

A zase ten Messi! Argentinský útočník odpověděl na další řádění Cristiana Ronalda a dvěma góly rozhodl o výhře Barcelony na půdě Racingu. Blaugranas zvítězili 2:0 a opět stáhli náskok Realu na deset bodů, v dnešním utkání přitom soupeře naprosto válcovali a nikdo by se nemohl divit, kdyby vyhráli mnohem vyšším rozdílem.

Už před začátkem zápasu bylo jasné, s jakou taktikou hosté na soupeře nastoupí, Pep Guardiola totiž vymyslel nevídané rozestavení 3-3-4, když v útoku se měli pohybovat Cuenca, Messi, Fábregas a Pedro. Realita byla nakonec trochu jiná, Cesc se pohyboval spíše v záloze. Přesto Barca na Racing vlétla ve velkém stylu, nakonec mu nepovolila jedinou střelu na branku a pouze jednu nepřesnou! Sama přitom vypálila hned třiadvacetkrát...

Jako první se zkoušel střelecky prosadit Pedro, který mířil z levé strany na zadní tyč, míč se však nestihl stočit do branky. Poté šikovně z volného přímého kopu střílel Messi, mířil přesně pod horní tyč, Fernández však reagoval včas a míč vytěsnil na roh. A další pěkně sehraná akce hostů, Cuenca posunul balón doleva Iniestovi, ten si ho zasekl kolem Dominga, jenže technicky orazítkoval jen břevno.

V devětadvacáté minutě už Barcelona naprosto zaslouženě vedla, to když Xavi prošel obranou Racingu jako nůž máslem, s přispěním štěstí přihrál Fábregasovi, jehož nabídku už Messi ve skluzu nemohl odmítnout. Do konce prvního poločasu pak už Blaugranas jen kontrolovali průběh hry a do útočení se příliš nepouštěli.

V padesáté čtvrté minutě musel Mario Fernández vytáhnout vynikající zákrok proti ráně Cuency, už o dvě minuty později však hosté zdvojnásobili rozdíl ve skóre. Cisma v šestnáctce srazil k zemi Fábregase, míč si na penaltový puntík postavil Lionel Messi, poslal Maria na opačnou stranu a radoval se ze své třicáté branky v této ligové sezoně. Od tohoto momentu Barca k jasné převaze začala přidávat i velké množství brankových příležitostí, například Cuenca ale po krásné kličce trefil jen tyč.

Messi pak mohl po přihrávce Iniesty a chytrém přenechání od Xaviho zkompletovat hattrick, z hranice velkého vápna ovšem pálil do středu branky. Argentinec si s domácí obranou dělal doslova co chtěl, do gólovky přihrál i střídajícímu Tellovi, ten ale netrefil míč ideálně a minul. Barcelona naprosto s přehledem přehrála Racing Santander 2:0 a dál zůstává v boji o titul.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
lampard11

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Závistivá svině

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele