32. kolo
09.04.2012 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Racing Santander 3:0

V pondělní dohrávce 32. kola La Ligy si domácí Málaga lehce poradila s posledním Racingem Santander a zvítězila 3:0. Penaltu ve 4. minutě si Santi Cazorla s trochou nadsázky mohl dovolil neproměnit, neboť gól dal i tak v 64. minutě. Mimo něj se trefili také Isco a Ruud van Nistelrooy, díky čemuž se Málaga posunula již na 3. příčku.

Málaga ukončila svoji sérii dvou výher prohrou 0:2 s Realem Betis, a tak chtěla v pondělním utkání opět bodovat. Proti ní stál ten statisticky nejlehčí soupeř, kterého mohla dostat, a to Racing. Ten se v letošní sezóně trápí a je poslední. Svůj boj o záchranu si zkomplikoval již ve třetí minutě, kdy viděl obránce Francis Pérez červenou kartu za faul v pokutovém území na útočníka Róndona. Byla nařízena penalta a s hosty to vypadalo hodně bledě.

K pokutovému kopu se postavil španělský reprezentant Santi Cazorla, ale míč do sítě poslat nedokázal, neboť jej chytil brankář Mario Fernández.

Hosté se ale z bezbrankového stavu moc dlouho radovat nemohli, neboť ve 22. minutě již skóre otevřel Isco. Toho našel centr Nacha Monreala a domácí záložník perfektní střelou zleva obstřelil brankáře do vzdálenějšího horního rohu brány.

Domácí si vytvářeli jednu šanci za druhou, ale museli si počkat až do 64. minutě, kdy druhý gól dokázal přidat Cazorla, který tak napravil zaváhání při penaltě. Zpracoval si přihrávku od Enza Maresky a propálil brankáře Daniho Sotrese, který o poločase vystřídal Maria Fernándeze.

Málaga šest minut před koncem přidala třetí gól, a to z kopačky nizozemského veterána Ruuda van Nistelrooye. Ten si naběhl na centr Sergia Dudy a hlavou poslal míč do brány.

Andalusané se tak díky výhře dostali před Valencii a Levante a mohou se těšit z třetí příčky, která zajišťuje automatickou účast v základní skupině Ligy mistrů. To Racing má zcela jiné starosti. Opět prohrál a spolu s Gijónem sdílí dno tabulky. Pokud se chce ještě zachránit, bude to mít opravdu velmi těžké.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Francis dostal v 3.minúte červenú, inak by tento zápas nevyzeral takto jednoznačne

Reagovat
smazaný uživatel

FRANCIS DOSTAL REDKU NIE ŽLTU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele