16. kolo
10.12.2011 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Sevilla FC 1:0

Znovu ve formě je Levante, které v úvodním utkání šestnáctého kola Primera División udolalo na domácím stadionu Sevillu 1:0 a zvýšilo tak náskok na ostatní soupeře na čtvrtém místě. Sevilla byla po většinu zápasu lepším týmem, ale po obrovské hrubce v komunikaci dostalo jediný gól od domácího stopera Nana.

Hosté poprvé zahrozili po deseti minutách hry, kdy se po centru Trochowskiho od rohového praporku nejvýše vyšrouboval Coke, hlavou ale branku těsně netrefil. Na druhé straně zahrozil hned o minutu později Koné, ale ani jeho střela úspěch nepřinesla. A další šanci měl na kopačce Navas, ke kterému se dostal odražený míč, španělský reprezentant ovšem z hranice šestnáctky přestřelil.

Sevilla byla ve všech ohledech mírně lepší, hrozila však především ze vzduchu. Ve třiadvacáté minutě využil výškové převahy stoper Spahič, na brankové čáře ale zachránil Levante od inkasované branky Ballesteros. V poslední minutě prvního poločasu se dožadoval odpískání pokutového kopu ve prospěch domácích Juanlu, rozhodčí ale zvládli situaci skvěle, domácí záložník pádu hodně přidal.

V padesáté druhé minutě přišla zdaleka největší příležitost Sevilly v celém zápase. Nejprve prudce vypálil Manu del Moral, Munúa stihl míč jen vyrazit před sebe, kam dobíhala hned dvojice hostujících hráčů. Negredo se neukvapil, připravil balón lépe postavenému Trochowskimu, z malého vápna ale trefil jen zdálo se bezmocně plachtícího Munúu.

A o pět minut později přišel trest. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval na zadní tyči Ballesteros, Negredo ale dokázal jeho pokus zastavit. Poté ovšem přišlo nepochopitelné nedorozumění, Varas si s Negredem dával přednost, situace využil pohotový Nano a zblízka nezaváhal. Už za dalších pět minut mohl vyrovnat Medel, když si z pozice defenzivního záložníka naběhl do vápna soupeře a nebezpečně hlavičkoval, Munúa však působil nepřekonatelným dojmem.

Andalusanům dnes nebylo přáno, jinak by totiž šance Kanoutého musela skončit gólem. Tlak Sevilly neustále sílil, ale nebezpečné bylo i domácí Levante, které značně trápilo hostující tým rychlými protiútoky. A tak bylo nejvíce gólových možností k vidění v závěrečné desetiminutovce, a to na obou stranách. Za hosty mohli vyrovnat Negredo, Manu a Spahič, všechny šance ale skončily na rukavicích gólmana Munúy.

I Levante mohlo ještě jednou skórovat, a to především zásluhou Koného, který dvakrát vnikl do otevřené obrany hostů, Varas ale držel naděje Sevilly. A to i při situaci, kdy balón poskakoval dobrých deset vteřin v malém vápně, nikdo z domácích hráčů ho ale nedokázal dopravit do sítě. Levante přesto slaví, porazilo Sevillu 1:0 a pohádka tak může pokračovat.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

skor 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 to nebude 1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele