10. kolo
25.10.2011 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Granada CF - FC Barcelona 0:1

Barcelona se ani dnes nedokázala vyhrabat z herní i výsledkové krize, po velmi matném výkonu si sice připsala tři body, v devíti hráčích dohrávající Granadu ale porazila jen 1:0. Jedinou branku zápasu obstaral ve třiatřicáté minutě brilantně zahraným volným přímým kopem Xavi. Barca se minimálně do zítra posunula zpět na první příčku ligové tabulky, statečně bojující Granada zatím zůstává osmnáctá.

Po nečekané bezgólové domácí remíze se Sevillou se všeobecně čekalo, že Barca přepne na vyšší stupeň a nováčka soutěže roznese. Jenže to se nestalo, hosté sice znovu hned od začátku diktovali tempo hry, ovšem svou hrou nudila a Granada nejednou nebezpečně vystrčila růžky.

V deváté minutě se do zajímavé střelecké pozice dostal Messi, jeho rána však byla na poslední chvíli zblokována stoperem Mainzem. Ve dvanácté minutě se poprvé osmělili i domácí, Ucheho dělovka ale minula branku Valdése o dobrých pár metrů. Prakticky hned z protiútoku předvedla Barca krásnou kombinaci na pravé straně, k míči se nakonec dostal Messi, udělal jednu rychlou kličku a vystřelil, ovšem těsně minul.

Po čtvrthodině hry o sobě dal poprvé vědět ligový barcelonský debutant Cuenca, jenže jeho technická střela skončila mimo. Hosté byli lepší, s další ránou Xaviho měl tentokrát Fernandez velké potíže, měl ale velké štěstí, že nikdo z hráčů Blaugranas balón nedobíhal. Pedrova hlavička si cestu do branky nenašla a stejně se vedlo i pokusu Fábregase, ve třiatřicáté minutě už to ale Barceloně vyšlo.

Nějakých pětadvacet metrů od branky byl faulován Xavi, sám si postavil míč k exekuci této standardní situace a jeho krásně umístěná střela skončila v síti. Ještě před odchodem do kabin pálil nebezpečně Pedro, ovšem přestřelil.

V padesáté třetí minutě přišla velká rána do vazu domácích hráčů, za neopatrné kopnutí do hlavy Maxwella totiž druhou žlutou kartu v utkání vyfasoval Jaime a Granada musela dohrát téměř celý druhý poločas o deseti. Ze zápasu uběhla přesně hodina, když se do vůbec největší dnešní příležitosti prokousal Messi, dokonce přehodil Fernandeze, jenže z brankové čáry míč ve skluzu dokázal odehrát Siqueira.

Dvacet minut před koncem si debut v Primera División gólovou radostí osladit Cuenca, když šel po přihrávce Xaviho úplně sám na bránu, ovšem neproměnil. Největší možnost domácích na vyrovnání zhatili rozhodčí, kteří nesprávně odmávali a posléze odpískali ofsajd Geija, opakovaný závěr však odhalil dovolené postavení granadského útočníka.

V nastaveném čase se udály ještě dva podstatné okamžiky, nejprve vysunul Messi do čisté gólové šance Villu, jenže ten přestřelil, ve druhé přidané minutě pak šel předčasně do sprch i Benítez, který zbytečně se žlutou kartou na kontě zakopl míč. Barcelona ani zdaleka nepřesvědčila, přesto si z Granady odváží důležité tři body a dostala pod tlak Real a Levante.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (23)

Přidat komentář
lampard11

0:4 Messi,Villa,Iniesta,Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Granada CF 1 - 6 FC Barcelona-Messi,Pedro,Fabregas,Messi,D.Villa,Iniesta

Reagovat
PePiG7

1-1 Uche-Mascherano

Reagovat
smazaný uživatel

V tabulce zustane, jak všichni doufáme, vše při ,,starém,, a slepá ulička evoluce (Farsa) se na čelo tabulky ani na par hodin nepodívá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I když barcelonu nesnáším Nechápu proč nenasadí třeba Fontáse když chybí piqué a puyol... Dyt má granda nejslabší útok v lize tak proč mu nedají šanci ????

Reagovat
smazaný uživatel

Jak víš, že nedá? Kritizovat můžeš až po zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ok teď užm ůžeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tuxedo

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:7 - messi3 , cesc 2 , Don , Thiago

Reagovat
smazaný uživatel

Barca upadá , pomalu alel jistě

Reagovat
vocasisko

aha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že se daji zase do formy a vyhraji zase vše př.rok WORLDS BEST CLUB

Reagovat
smazaný uživatel

v minulím zapase jim rozhočí daroval vymyšlenou penaltu v 90mm tak ted to asi měli pojištěny víc

=> Andrés Iniesta největší simuloant

Reagovat
FCBjhonysFCB

Reagovat
smazaný uživatel

teba len rezat a solit .. a sem tam kopnut do guli ...

Reagovat
vocasisko

aha

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jedna poznámka k sestavám: v základu nastoupil Iniesta, takže ho v 71. minutě střídal Fabregas a ne Iniesta Fabregase. Jen takové upřesnění.

Reagovat
smazaný uživatel

nevim kdes na to přišel..ale bylo to naopak....Fabregas byl v základu a Iniesta ho pak střídal !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele