24. kolo
18.02.2012 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Espanyol Barcelona 1:1

V zápase 24. kola La Ligy mezi týmy Getafe a Espanyolu Barcelona se zrodila remíza 1:1, když se za domácí trefil z penalty Miku a za hosty Á. Vazquéz. Espanyol se tak díky získanému bodu posunul, alespoň prozatím, na 4. místo před Levante, zatímco Getafe si drží 11. pozici.

Trenér Getafe Luís García doufal, že jeho svěřenci konečně vyhrají, když z posledních dvou zápasů nevytěžili ani bod, a zdálo se, že hráči si jeho slova vzali k srdci. Hned po dvou minutách totiž dopravili míč do sítě. Oslavy Abdela Barrada ovšem zastavil rozhodčí, neboť dotyčný hráč předtím zahrál rukou, a gól tak nemohl být uznán.

Do další velké šance domácích se dostal útočník Güiza, ale jeho pokus dokázal zneškodnit brankář hostí Casilla.

Espanyol se do zápasu dostal až po odehrané půlhodině, kdy se do první větší šance dostal Ndri Romaric, ale jeho střela směřovala nad bránu Miguela Moyi. Ten musel vytáhnout zákrok až na následnou střela Coutinha. Brazilec se vzápětí dostal do ještě jedné šance, kdy si naskočil na centr Vladimíra Weisse, hlavičkou minul bránu.

Po poločase mohl Getafe do vedení poslat Miku, ale jeho hlavičku z blízké vzdálenosti dokázal Casilla brilantním způsobem vyrazit a navíc dokázal vychytat i Venezuelanovu dorážku.

Hosté se pomalu otřepali ze skvělého nástupu Getafe do druhého poločasu a odpověděli úvodním gólem. Dlouhý pas Héctora Morena za obranu domácích doběhl Álvaro Vazquéz a poté, co se vrátil po zranění na trávník, zaznamenal již osmý gól v sezóně.

Jenže vedení si hosté užívali pouze čtyři minuty, neboť poté Thievy sestřelil ve svém vlastním pokutovém území Mikua a byla zapískána penalta. K té se postavil sám faulovaný a dobře mířenou a prudkou střelou srovnal na 1:1.

Getafe se navíc mohlo dostat do vedení 15 minut před koncem, když se do velmi dobré příležitosti dostal opět Güiza, ale ani tentokrát nedokázal Casillu překonat. Gavilán se ještě pokoušel hlavičkou dorazit míč, ale ten směřoval nad břevno.

V 81. minutě navíc barcelonský hráč Galán uviděl druhou žlutou kartu, a Espanyol tak dohrával o deseti hráčích. Díky tomu Getafe dominovalo i konci utkání, avšak žádnou vyloženou šanci si již nevytvořilo, a tak zápas skončil nerozhodně 1:1.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Espanyol jasný favorit v tomto utkání

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele