12. kolo
06.11.2011 22:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Getafe CF - Atlético Madrid 3:2

12. kolo La Ligy přineslo velice zajímavé utkání mezi celky Getafe a Atlético Madrid. Byla udělena červená karta a nařízeny dvě penalty, a tak nebyla o zábavu nouze. Favorizovaní byli hosté, ale domácím se i v deseti podařily vstřelit tři branky, a zaslouženě tak zvítězili 3:2.

Getafe vstupovalo do zápasu z velice nemilé pozice, neboť po deseti odehraných kolech bylo zcela poslední. Ale díky svému dobrému a bojovnému výkonu se tabulkou posunulo až na 14. příčku, což hned vypadá mnohem lépe. Atlético kvůli prohře zůstává na 11. místě.

Do první šance zápasu se dostali hosté po přímém kopu Diega. Na balón si naskočil Diego Godín, ale Moya celou akci vyboxováním míče zneškodnil. A za dalších patnáct minut to byl opět Diego, který domácím pořádně zatopil. Skvěle se uvolnil a z hranice pokutového vápna vypálil pravačkou, ale Moya na balón dosáhl a vyškrábl ho pouze na roh.

První šanci domácích měl na svých kopačkách Barrada, který ale z přímého kopu trefil pouze zeď, a následně také tyč. Adrián López se poté objevil sám před bránou Getafe, ale Lopo dobře načasovaným zákrokem zažehnal nebezpečí. Ten se následně dostal do své vlastní šance, kdy se chystal zblízka vystřelit na Courtoise, ale Alvaro Dominguez jeho pokus zablokoval.

Ve 29. minutě přišel důležitý okamžik zápasu, neboť stoper Lopo v pokutovém území fauloval Diega a byl vyloučen. Navíc byla odpískána penalta, kterou bez okolků proměnil Falcao. Pět minut před koncem se ale domácím podařilo vyrovnat. Barrada se postavil k přímému kopu a vyslal střelu, která se otřela o hlavu jednoho z hráčů ve zdi, a následně zapadla za záda Courtoise.

A neuplynulo ani deset minut, když se k dalšímu přímému kopu postavil Barrar. Ten tentokrát našel záložníka Michela, který zamířil přesně hlavou a poslal míč ke vzdálenějšímu rohu brány.

Na začátku druhého poločasu mohl dát svůj druhý gól zápasu Falcao, ale Moya mu v tom včasným výběhem zabránil. Barrada pak mohl dvakrát navýšit skóre, ale ani jednou nebyl úspěšný. A mohl si to hodně vyčítat, neboť v 80. minutě s velkou dávkou štěstí srovnal stav Alvaro Dominguez. Jeho střelu z dálky totiž nešťastně tečoval hráč Getafe a brankář Moya, který byl ve zcela opačném pohybu, na to již nedokázal zareagovat.

Getafe se ale vzápětí opět mohlo dostat do vedení, ale Diego Castro vyslal příliš slabou střelu. Jenže Arda Turan ho po odehrání míče fauloval v pokutovém území, a byla tak nařízena druhá penalta zápasu, tentokrát ve prospěch Getafe. K pokutovému kopu se postavil sám postižený a zkušeně si počkal na první pohyb brankáře. Pak poslal míč na zcela opačnou stranu brány a celý stadion mohl začít slavit, neboť žádný další gól nepadl, a Getafe tak získalo důležité tři body.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele