15. kolo
03.12.2011 20:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Barcelona - Levante UD 5:0

I Barcelona před sobotním El Clásicem ukázala sílu a velmi dobrou formu. Na Nou Campu dnes totiž rozstřílela Levante rozdílem dvou tříd 5:0 a znovu stáhla náskok úhlavního nepřítele - Realu - na tři body. Dva góly Blaugranas vstřelil Cesc Fábregas, po jednom pak přidali Isaac Cuenca, Lionel Messi a Alexis Sánchez.

Mnohé naznačila už čtvrtá minuta tohoto duelu, kdy se Barca dostala do rychlého vedení. Messi chytře hledal Iniestu, ten ještě patičkou posunul míč dál a nikým nehlídaný Cesc Fábregas střelou k tyči s přehledem překonal Munúu. V sedmnácté minutě o sobě dal poprvé výrazněji vědět Lionel Messi, po krásné individuální akci mu však střelu zblokoval Ballesteros. A v minutě dvacáté už měl Argentinec na kopačce čistou gólovou příležitost, tentokrát se zastavil až na poslední možné překážce, tedy gólmanovi Levante.

Ještě než Puyol musel pro zranění ze zápasu odstoupit, stihl také ohrozit hostující branku, ovšem hlavou proti Munúovi neuspěl. Poté branku netrefil Xavi, ale ve třiatřicáté minutě už viděli fanoušci na Nou Campu druhou gólovou radost Blaugranas. Standardní situaci z levé strany rozehrál Xavi, krásným centrem našel přesně hlavu Cesca Fábregase, který poslal míč na zadní tyč a zvýšil na 2:0.

A ve třicáté sedmé minutě to bylo o tři branky, to když pohlednou kombinaci Messiho s Iniestou zakončil pohotovou střelou z prvního dotyku Isaac Cuenca. Levante bylo Barceloně soupeřem jen v prvních deseti minutách druhého poločasu, kdy si také vypracovalo dvě velmi dobré příležitosti. Jenže hlavička Del Horna letěla vedle domácí branky, poté byl sám před Valdésem Koné a dorážet se snažil Lopez, ovšem Barca udržela čisté konto.

Naopak sama přidala ještě další góly. A to konkrétně v pětapadesáté minutě, kdy poslal Dani Alves vynikající kolmou přihrávku vpřed na rozběhnutého Messiho a ten umístěnou střelou podél gólmana Munúy upravil skóre už na 4:0 pro domácí. Manitu Barcelona završila v minutě šedesáté první, kdy se trefil Alexis. Blaugranas přešli do rychlého protiútoku, s otevřenou obranou Levante si pohrál Messi, připravil balón právě Alexisovi a jeho mírně tečovaná střela se od břevna odrazila do sítě - 5:0.

Závěr zápasu si Barca v poklidu užívala, dokonce mohla přidat i další gól, radost jí ale nepochopitelně sebrali dnes často chybující rozhodčí. Hostující stoper Ballesteros hrubě nezvládl odkop, nechtěně našel před vlastní bránou volného Iniestu, který následně skóroval. Verdikt? Ofsajd! Barcelonu to ale každopádně mrzet nemusí, porazila Levante po dobrém výkonu 5:0 a znovu tak snížila náskok prvního Realu na tři body. El Clásico je na programu za týden, v případě vítězství katalánského celku se otočí pořadí na prvních dvou příčkách ligové tabulky.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Stankovic

jasně, že Barca goly: Messi, Pedro, Villa,Messi, xavi, Pedro, Iniesta, Xavi ,Messi,Messi,Messi, Pedro, Villa, Villa, Pedro, Xavi, Iniesta, Messi, Pedro, Villa, Valdes(pen), Puyol, Messi,villa, Pedro, Iniesta, Xavi, Pique v 98 minute.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Oba celky hrají ofenzivní fotbal, jenže dnes LEvante bude muset změnit svuj styl na defenzivu a to jim tak nepujde jako dopředu, klasicky doma Barca vyhraje 3:0 notok a ty zajebanej čuraku, nespamuj všude

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte proč střídal puyol ???

Reagovat
smazaný uživatel

už to tady píšou, s nekym se jen srazil, neni to vazny a el clasico by mel hrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele