33. kolo
10.04.2012 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona zvyšuje tlak na lídra

S lehkostí a elegancí rozstříleli svěřenci trenéra Guardioly Getafe, které za záda Victora Valdése nezamířilo ani jednou. Real Madrid svůj zápas odehraje zítra s vědomím, že nesmí ztratit.

Barcelona se dnes ukázala v tom nejlepším světle a díky výhře 4:0 se dotáhla Realu na rozdíl jediného bodu. Finálová utkání La Ligy tak budou ještě velmi zajímavá. Domácí byli jasnými favority, ale i díky únavě a nevyzpytatelnosti hostí nesměli soupeře podcenit. A k tomu nakonec nedošlo, přesně zamířili Messi s Pedrem, dvakrát se trefil Alexis Sanchéz.

Zaplněný Nou Camp byl svědkem nátlakové hry svých miláčků, Pep Guardiola postavil ofenzivní sestavu s Cuencou, Sanchézem, Messim i Pedrem. Obraně opět velel neúnavný Carles Puyol, na kraji se proháněl Adriano.

Už po dvanácti minutách bylo před Moyovou bránou pořádně rušno, Iniestův balón ale v síti ještě neskončil. To za něj dokončil o minutu později chilský rychlík Alexis Sanchéz, který využil spolupráce s Messim a poslal Barcu do vedení - 1:0.

Blaugranas tlačili svého soupeře, jak už to tak bývá zvykem, ale jejich hra dlouho neměla dalšího gólového vyústění. Za zmínku ale určitě stojí šance Messiho a Pedra, obě neproměněné. Buď zasáhl brankář Moya, v jiném případě za něj zaskočil obránce Cata Diaz a gólu zabránil.

Deset minut před změnou stran se mohla Barcelona opět radovat, svůj druhý gól mohl vstřelit Alexis Sanchéz, ale po Cuencově centru v zakončení selhal a napálil jen boční síť. Ještě před odchodem do šaten se ale přece jen mohli domácí hráči radovat. Geniální Leo Messi si narazil míč s Andrésem Iniestou, tím zrychlil hru a zmátl protihráče a sám pak napálil míč za Moyova záda - 2:0.

Do druhého poločasu nastoupila Barcelona se stejnou vervou. Blaugranas drželi míč na kopačkách a hráčům Getafe jej téměř nepůjčili. Výjimkou byla snad jen situace po hodině hry, když po chybě Sergia Busquetse střílel Diaz. Valdés ale nakonec mohl zůstat v klidu.

Deset minut poté Barcelona udeřila znovu. A opět to byl aktivní Sanchéz, který si připsal již svůj druhý přesný zásah v zápase. Skvělým centrem jej našel Isaac Cuenca a chilský ofenzivní hračička neměl se zakončením větší problémy.

Hosté se nestačili ani pořádně nadechnout, když jejich šance na bodový zisk definitivně udusil Pedro Rodriguéz. Ten se prosadil po spolupráci s Messim přesně k tyči a vstřelil svůj teprve třetí ligový gól. Tím uzavřel působivou kapitolu dnešního zápasu, ve kterém Barcelona jasně dominovala a bodově dýchá Realu Madrid na záda stále více. Getafe zůstává desáté.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, goal.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

zajímalo by mě kolik ti těch tipů už vyšlo.. u každého zápasu barcelony tipuješ její prohru nebo remízu

Reagovat
smazaný uživatel

raz som tu tipol vyhru barcelony a nevišlo ....bolo to na zapase Espanyol - Barcelona

Reagovat
lampard11

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0. Barca titul !

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Getafe potrápí...1:1 nebo 1:2 HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 jugadosrs Barcaaaaa!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude odplata za prehru v Getafe, tipujem 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

paráda, zitra mosí real prohrát nebo remizovat s atleticem a bude rozhodovat možná el classico, kde real dostane o5 5:0 :-D

Reagovat
smazaný uživatel

super vyšel mi tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele