4. kolo
17.09.2011 20:00 CET
8 : 0
(5:0)

Reportáž

FC Barcelona - CA Osasuna 8:0

Muselo to přijít. Po dvou remízách v řadě to bylo nevyhnutelné, asi nebylo pro Osasunu cesty ven. Barcelona znovu zapnula všechny motory a znemožnila nebohého soupeře osmi góly. Gólový koncert režíroval nezastavitelný Messi, který si připsal celkem pět kanadských bodů (3+2), u čtyř branek byl Fábregas.

Nejdříve si pojďme připomenout dva nedávné nezdary katalánského kolosu, přecijen, Barca neremizuje dvakrát v řadě každý den. V sobotu se tak stalo na hřišti Realu Sociedad, Blaugranas přitom po půli vedli o dva góly. Vedli i v úterý v Lize mistrů nad AC Milánem, jenže i v tomto utkání se zrodila remíza 2:2. A tak se čekalo, jak obhájce titulu zareaguje, zda si spraví chuť gólovou přestřelkou. Přesně tak se, bohužel pro Osasunu, stalo.

Skóre otevřel už v páté minutě Lionel Messi a už od té doby vlastně nebylo co řešit. Fábregas krásnou přihrávkou za obranu našel na pravé straně nabíhajícího Alvese, ten z první hlavou našel Messiho a argentinský šikula ve skluzu dopravil míč do sítě poprvé.

Běžela třináctá minuta a domácí vedli o dvě branky, Fábregas si ve vzduchu elegantně narazil s Messim, naběhl si na jeho geniální lob a z voleje nekompromisně napálil balón pod břevno. Třetí gólovou radost zažil Nou Camp v minutě třicáté čtvrté, to podél levé lajny utekl Abidal, předložil ideální přihrávku Villovi a ten tváří v tvář Fernandezovi nezaváhal - obešel ho a do opuštěné svatyně zasunul. Pro Villu to byl vůbec první ligový gól v této sezoně, zatím se trefil "jen" v Lize mistrů.

Pět minut před přestávkou utekl všem protihráčům po další skvostné příhře Messiho Villa, Fernandeze sice nepřekonal, jenže od hostujícího gólmana se míč odrazil do nohy dobíhajícího stopera Roversia a následně do brány. Pro Barcu velmi populární "manitu" završil jen o minutu později svou druhou trefou v zápase Messi, jenž využil další nádherné kombinace svých spoluhráčů. Pátou gólovou rozjeli Thiago s Villou, v pokutovém území si pohrál s hostující obranou Fábregas, našel v ještě lepší pozici stojícího Messiho a to už víte, že můžete běžet na půlku, aniž byste se na závěr akce dívali.

Barcelona se fotbalem nesmírně bavila a oko každého fanouška dobré kopané potěšila znovu v sedmapadesáté minutě, kdy Messi vykouzlil další milimetrový pas na Xaviho, ten z hranice šestnáctky přehodil Fernandeze a oslavil svůj čtyřicátý gól v A-týmu Blaugranas.

Osasuna byla zralá na ručník, čtrnáct minut před koncem normální hrací doby inkasovala posedmé. Fábregasovi nevyšla dobře myšlená kolmice na Villu, ovšem balón se k němu odrazil zpět a to už měl Cesc celou hostující obranu za zády. K tomu připočtěte Villu po pravém boku, přihrávku před prázdnou kasu a vyjde vám vedení 7:0.

V sedmdesáté deváté minutě ukončil demolici Osasuny dovršením hattricku Messi. Ten už v poklidném tempu držel míč v blízkosti pokutového území soupeře, když v tom najednou zrychlil, narazil si s Fábregasem a gólovou šanci bezpečně proměnil. Barcelona rozdrtila Osasuna 8:0 a posunula se na druhé místo ligové tabulky za Valencii. Jak odpoví Real, to se dozvíme zítra, kdy Bílý balet hraje s Levante. Laťku má vysoko. Osm gólů vysoko.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Farcelona musí stratiť 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

"Hvězdy" padly na hubu, na řadě je revanš, tady to bude 6:0.

Reagovat
smazaný uživatel

5 - 0

Reagovat
PePiG7

tipoval jsi skore v polocase, to ti vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ve vysoké vítězství barcelony at e nemusim nervovat

Reagovat
smazaný uživatel

Messina hattrick, 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

osasuna do toho!!! 0:2!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Barcelona sou sraby.

Reagovat
smazaný uživatel

kokotko si

Reagovat
smazaný uživatel

alebo skor ty si.....

Reagovat
smazaný uživatel

keď budeš na takej uuurowni jak oni wtedy možeš otwárať......

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna come on! 0:0 A v nedelu Real vyhra!

Reagovat
smazaný uživatel

to tu su zas vyblitky tyvl

Reagovat
smazaný uživatel

krááásny futballlllllllll....

Reagovat
lampard11

no teda

Reagovat
smazaný uživatel

už je to trapný...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele