32. kolo
07.04.2012 18:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 2:2

V dalším utkání přivítal Espanyol Barcelona na domácí půdě Real Sociedad. Hosté šli rychle do dvoubrankového vedení díky umu Carlose Vely, ale Espanyol dokázal utkání srovnat na 2:2. Ve vyrovnané druhé půli další gól nepadl a oba celky tak získaly bod. Espanyol je v horní polovině tabulky a stále může bojovat o evropské poháry, Sociedad je v klidném středu tabulky a boj o záchranu se ho netýká.

Bleskový vstup do utkání se povedl hostujícím fotbalistům a zářil zejména mexický talentovaný útočník Carlos Vela. Ve 13. minutě napřáhl Vela z veliké dálky a trefil se přímo do růžku branky domácího Espanyolu. O další dvě minuty později navíc Vela přidal svůj druhý gól. Tentokrát dostal parádní kolmici od Zurutuzy a lobem podruhé překonal gólmana Casillu v brance Espanyolu - 2:0.

Domácí byli raketovým vstupem Sociedadu do zápasu značně zaskočeni a nemohli hrát svou hru. Kazili i jednoduchou rozehrávku a vzadu také nebyli příliš jistí. Vela tak mohl přidat třetí gól a dokonat hattrick. Ve 31. minutě se ocitl v dobré příležitosti, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval jeden z domácích obránců.

Domácí se osmělili až ke konci prvního poločasu, ale v další šanci se znovu ocitl San Sebastian. Míč propadl pokutovým územím až na Griezmanna, který z dobré pozice těsně minul zadní tyč branky Espanyolu. Domácí si první šanci vypracovali až ve 45. minutě. Verdú dostal zpětnou přihrávku od Garcíi a skvělou střelou z hranice pokutového území pořádně provětral rukavice hostujícího gólmana.

Ještě do konce prvního dějství se domácí dočkali gólu na 2:1. Espanyol si dokázal v nastaveném čase vytvořit obrovský tlak a poslal před branku Brava hned několik centrů, z nichž se uchytil ten poslední, po kterém si dal vlastní gól Vadim Demidov. Za stavu 2:1 se šlo také do kabin.

Druhý poločas začal ve stejném tempu jako končil ten první a jakoby domácí ani nebyli v kabině. Už ve 47. minutě se jim totiž podařilo vyrovnat. Po rohu Ucheho se balón dostal až ke slovenskému záložníkovi Vladimíru Weissovi, který parádní přízemní ranou nedal Bravovi v brance Sociedadu šanci - 2:2.

Hosté nechtěli dobře rozehraný zápas ztratit úplně a v 54. minutě se znovu předvedl Vela. Prieto poslal před branku centr a Vela krásnými nůžkami bohužel netrefil branku domácích. Domácí mohli dát vítězný gól o deset minut později. Z hranice pokutového území vypálil povedenou ránu Raúl Rodriguez, ale gólman Bravo byl tentokrát na svém místě.

V další akci se domácí dožadovali pokutového kopu. Sergio García se řítil sám na gólmana Brava a v pokutovém území byl sražen. Rozhodčí Fernández však zůstal v klidu a zákrok posoudil jako dovolený.

Outsider ze San Sebastianu už v závěru zápasu ztratil síly a Espanyol si vytvořil obrovský tlak. Nejprve se z dobré pozice hlavou netrefil García a poté se v obrovské šanci ocitl Raúl Rodriguéz, ke kterému propadl balón z rohového kopu a on stál sám před gólmanem Bravem, ale ve vyložené příležitosti selhal a napálil pouze hostujícího gólmana. Sociedad tak dokázal ubránit remízu 2:2 a na konto si připsal velmi cenný bod.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

teda 1:4

Reagovat
RS

1-2

Reagovat
RS

Bravo, Vela, Pardo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele