27. kolo
11.03.2012 12:00 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 5:1

Do boje o evropské poháry se po několika nepřesvědčivých výkonech v řadě vrátil také Espanyol, který na domácím hřišti rozdrtil Rayo 5:1 a posunul se na osmé místo ligové tabulky. Kalu Uche zaznamenal hattrick, další dvě trefy přidal Philippe Coutinho, a tak domácím nevadil ani gól Tamuda.

Vše přitom začalo už ve čtvrté minutě, kdy poslal do šestnáctky vynikající centr Javi López a hlavička Kalu Ucheho si cestu do sítě našla. A v desáté minutě to bylo 2:0 pro Espanyol, to totiž domácí rozehráli standardní situaci, Sergio García našel ve vyložené pozici stojícího Coutinha, jenž zblízka levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

O pět minut později to mohlo být pro Rayo o něco pozitivnější, to Trashorras šikovně prodloužil volný přímý kop Movilly k nikým nehlídanému Michuovi, jeho hlavička ale přeletěla břevno Casillovy svatyně. Jen za dalších pár vteřin se snažil na brankáře Espanyolu vyzrát z úhlu Tamudo, Casilla se však nenechal překvapit. Dvaadvacátá minuta přinesla třetí branku v Joelově síti, a to už to pro hráče z Vallecana vypadalo opravdu špatně. Coutinho zakombinoval s Dídacem, hodil si balón na svou pravou nohu a tvrdou střelou navýšil vedení domácích.

Tamudo byl jediným nebezpečným hráčem hostujícího celku, což se potvrdilo i pět minut před přestávkou, kdy si narazil s Armenterosem, jenže následně minul. A v pětačtyřicáté minutě vedl Espanyol už rozdílem dvou tříd, Uche si sám vybojoval míč, zpoza šestnáctky vypálil a trefil přesně šibenici Joelovy branky.

Druhá polovina utkání už tak zajímavá nebyla, o výsledku bylo přecejen dávno rozhodnuto. Přesto se na gól nečekalo příliš dlouho a padesátá čtvrtá minuta přinesla také čestný úspěch hostů. Robles našel v pokutovém území Tamuda, jenž nezaváhal a uklidil balón k tyči. Z velké dálky to následně zkoušel Romaric, jeho dělovka ale prosvištěla těsně vedle levé tyče.

Poslední gól viděli diváci na stadionu Cornella - El Prat dvaadvacet minut před koncem normální hrací doby, Uche potřetí v zápase nedal Joelovi žádnou šanci a zkompletoval tak svůj hattrick. Skóre ještě mohli upravit Tamudo, Piti a Verdú, další branka už ale nepadla. Espanyol i tak poradil s Rayem hladce 5:1 a je osmý, hosté se propadli zatím na desáté místo.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Ebola SVK

to musí biť jednotka

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Preco nehral vlado?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele