20. kolo
02.05.2012 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético přišlo o výhru nad Sociedadem a zkomplikovalo si boj o poháry

Účast v příštím ročníku Evropské ligy už nemusí mít Atlético ve vlastních rukou. Dnes sice po gólu Gabiho vedlo a ještě v devadesáté minutě drželo nejtěsnější příznivý výsledek, jenže pak udeřil hráč Realu Sociedad Carlos Vela a vyrovnal na konečných 1:1.

Domácí věděli, že pokud do konce sezony neztratí body, s jistotou se do Evropské ligy dostanou, jenže tento úkol nesplnili zrovna v papírově nejjednodušším utkání závěru letošního ročníku La Ligy. Byli sice dlouho lepší, jenže autor gólu Gabi se následně nechal vyloučit a Real Sociedad přečíslení využil k vyrovnávací trefě.

Atléti přitom na svého soupeře vlétli ve velkém stylu a už ve druhé minutě je mohl poslat do vedení Falcao, jenže na centr Adriána o kousíček nedosáhl. V osmé minutě mohl jít kolumbijský útočník úplně sám na Brava, jenže chvilku zaváhal, jestli náhodou nestál v ofsajdu, a pak už balón nedostihl. Falcao byl jednoznačně nejaktivnějším mužem na trávníku, o chvilku později zamotal hlavu dvojici obránců Sociedadu,jenže vypálil nepřesně.

Suárez hlavou přestřelil, na druhé straně pak zůstal trestuhodně neobsazen v šestnáctce Agirretxe, ovšem ani on svou šanci neproměnil. Velkou příležitost pak měl na hlavě i Arda Turan, zblízka ale těsně minul. Hrál se zajímavý zápas plný brankových možností, tu další měl hostující Griezmann, na pozorného Courtoise si však nepřišel. S blížícím se závěrem první půle hosté přebírali otěže zápasu do svých rukou, Elustondova bomba pořádně vystrašila Courtoise, Illarramendi pak v největší příležitosti úvodní pětačtyřicetiminutovky překonal domácího brankáře, jenže balón prošel těsně vedle tyče.

Jak Sociedad zakončil první půli, tak vstoupil i do druhého dějství, jen pár chvil po nástupu ze šaten zakončoval ve skluzu Agirretxe, ovšem přestřelil. V padesáté čtvrté minutě ale udeřilo Atlético, když zpoza šestnáctky napřáhl Gabi a trefil se přesně k pravé tyči Bravovy svatyně. Stejný hráč uviděl v šedesáté deváté minutě žlutou kartu, už o čtyři minuty si zblízka prohlédl i druhou, a tak pochopitelně následoval kartónek červené barvy.

Tlak Sociedadu se ještě zvýšil, tři nebezpečné střely vyslal na Courtoise Ifran, jen jedna z nich ale trefila prostor mezi třemi tyčemi a s tou si belgický gólman poradil. Když už to vypadalo, že si domácí pohlídají nejtěsnější výhru, odcentroval od rohového praporku Zurutuza a balón nakonec dopravil do sítě Carlos Vela.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elliasson

Proč????????????????????????????!

Reagovat
smazaný uživatel

lebo kooookooootiiii

Reagovat
smazaný uživatel

kvoli tomuto zapasu mi nevysiel tiket koli golu z 90 minuty

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak už to bývá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele