17. kolo
18.12.2011 12:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Betis 0:2

Velmi zajímavý zápas se odehrál v Madridu, kde domácí Atlético přivítalo na domácím hřišti Betis jako jasný favorit tohoto zápasu. Prognózy se však nepotvrdily a Betis si odváží z Madridu překvapivé tři body za vítězství 2:0. V tabulce se tak Betis posunul už čtyři body nad sestupovou pozici a v posledních dvou kolech porazil dva silné soupeře.

Atlético přitom bylo v zápase lepším celkem, ale veškerá jeho snaha končila buď na gólmanovi Castovi, nebo byla zmařena střeleckou nemohoucností domácích hráčů. Už ve 3. minutě mohli jít domácí do vedení. Gabi parádně přihrál Falcaovi, který ve vyložené pozici hlavičkoval těsně vedle branky Betisu.

Falcao byl v úvodu zápasu hodně aktivní a o pár minut později se ocitl v další příležitosti. Tentokrát asistoval parádním centrem Brazilec Diego, ale Falcao znovu svou hlavičku poslal mimo branku Betisu. Většinou se dvakrát v takové šanci za sebou nemýlí.

Také hosté vystrkovali růžky a po chybě domácího obránce se řítil v plné rychlosti na branku Atlética Ruben Castro. Na poslední chvíli dokázal zasáhnout Diego Godín a zamezil tak jeho zakončení. Po půlhodině hry navíc mohl Betis skórovat z přímého volného kopu, protože Etxebarriova střela skončila jen těsně mimo branku Courtoise.

V závěru prvního dějství ještě dokázal hostující gólman Casto dvakrát zachránit svůj tým od pohromy. Nejprve skvěle vychytal přízemní střelu Ardy a poté v nastaveném čase prvního poločasu skvělým reflexivním zákrokem vyrazil na roh střelu Falcaa, který už se chytal za hlavu. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Atlético do druhého poločasu vstoupilo pasivně a nedokázalo navázat na své šance z prvního dějství. Přišla tak pohroma v podobě gólu Betisu. V 55. minutě se sám na Courtoise řítil Alejandro Pozuelo a ten se v této situaci nemýlil - 0:1. Po tomto gólu Atlético začalo tlačit svého soupeře, ale stále ztroskotávalo na špatném zakončení. V další slibné střelecké pozici byl znovu Falcao, ale znovu nedokázal přesně zakončit.

Nejblíže k vyrovnání měli domácí v 73. minutě. Po velikém závaru v pokutovém území Betisu zakončoval nejprve Falcao a po něm také Adrián, ale oba dva skvěle vychytal Casto. Po této akci navíc dostal druhou žlutou kartu v zápase střelec branky Pozuelo a hosté dohrávali v desíti. Ihned po vyloučení mělo Atlético další šanci, ale ani Adrián nedokázal hlavičkou zamířit přesně.

V závěru zápasu měli domácí opravdu drtivý tlak. Své šance měli Adrián, Falcao, Diego a také Reyes, ale nikdo z nich skórovat nedokázal. Střely končily buď mimo, nebo je vychytal gólman Casto, a nebo jako v případě Reyese ji zastavila domácí tyčka. Hra dozadu už Atlético v této fázi zápasu nezajímala a Betis tak z brejkové situace přidal druhý gól. V 90. minutě se trefil střídající Roque Santa Cruz a zajistil tak svému celku velmi cenné dva body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To musí bejt jasná jednička. Atletico už musí s tímhle kádrem začít soupeře válcovat. Tip: 3.1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele