9. kolo
23.10.2011 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid - RCD Mallorca 1:1

Atlético nepotvrdilo roli velkého favorita v duelu s Mallorcou, když pouze remizovala na stadionu Vicente Calderona 1:1. Domácí vůbec nezastihli začátek zápasu a už po dvou minutách prohrávali, pokutový kop totiž proměnil Hemad. Těsně před přestávkou dokázal také z penalty vyrovnat kanonýr Falcao, více už však Atléti nestihli. Po další ztrátě se propadli na devátou příčku, Mallorca se vyšvihla na pozici o dvě místa horší.

Domácí si přitom vytvořili místy i obrovský tlak a svého soupeře drtili, jenže dobrý výkon vedl jen k jednomu bodu. Mnohé zapříčinila už druhá minuta, ze které se Atlético nějakou chvíli vzpamatovávalo. Z levé strany totiž odcentroval Tissone, balón se otřel o ruku Silvia a rozhodčí nařídil velmi spornou penaltu. K míči se postavil Hemad, poslal Courtoise na druhou stranu a otevřel skóre zápasu.

První střelu Rojiblancos měl na svědomí až po dvaceti minutách hry Tiago, vypálil však velmi nepřesně. Stejně se vedlo i Diegovi, Falcaovi a Silviovi, a tak si Aouate první zákrok připsal až ve čtyřicáté minutě, kdy s menšími problémy zkrotil hlavičku Falcaa. A ve třiačtyřicáté minutě už se domácí radovali ze zaslouženého vyrovnání, znovu k tomu výraznou měrou dopomohl hlavní sudí Borbalán. Tentokrát ale šlo o faul neoddiskutovatelný, Falcao byl zezadu jednoznačně postrčen Ramisem. Kolumbijský útočník se nezalekl známé fotbalové poučky o výběru exekutora, vzal zodpovědnost na sebe a nezaváhal.

Druhá pětačtyřicetiminutovka už se nesla jasně v duchu převahy Atlética, ovšem i přes velký počet střel se nejednalo o nějak výrazné příležitosti. Jako první to zkoušel technickým obstřelem Adrián, jenže těsně minul. Po hodině hry se do slibné palebné pozice dostal Reyes, ale s jeho pokusem si pozorný Aouate poradil.

Atléti tlačili, posílali do soupeřovy šestnáctky jeden nebezpečný míč za druhým, k rozhodující trefě to však nevedlo. Největší šanci strhnout vedení na stranu domácích zahodil Falcao, utkání tak skončilo pro Mallorku cenou remízou.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele