4. kolo
18.09.2011 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Racing Santander 4:0

V nedělním utkání čtvrtého kola La Ligy se proti madridskému Atléticu postavil Racing Santander, ale na svůj třetí zápas letošní sezóny asi nebude vzpomínat v nejlepším. Ze stadionu Vicente Calderona se totiž vrací se čtyřbrankovým přídělem, pod který se nejvýrazněji podepsala letní posila Atlética Falcao, který zaznamenal svůj první hattrick v červenobílém dresu.

Atlético Madrid v prvních dvou kolech i přes kvalitní hru nedokázalo vstřelit gól, přesto se soupeř musel obávat při pohledu na silně ofenzivně laděnou sestavu. Falcao, Diego, Reyes a Arda, to nejsou hráči, které je radno podceňovat.

Diego vytvořil první šanci pro Tiaga, ale Portugalec radši volil přihrávku na Falcaa, než aby se pokusil sám vystřelit, a tím celou šanci zazdil.

Arda a Reyes se poté díky povedené kombinaci vybídli Falcaa k otevření skóre. Reyes vrátil balón před bránu, kde již byl připravený bývalý hráč Porta, který neměl příliš problémů s prostřelením brankáře Racingu Toña.

Falcao, který se stal nejdražší posilou madridského klubu v historii, když v létě přišel za 40 miliónů eur, následně využil šance na zdvojnásobení náskoku svého týmu. Ve 36. minutě totiž Osmar Barba v pokutovém území nemotorně poslal k zemi Diega, a byla tak nařízena penalta. Tu loňský nejlepší střelec Evropské ligy s přehledem proměnil, když Toña poslal přesně na druhou stranu brány, a tak Atlético vedlo 2:0.

Diego i Falcao poté spálili další příležitosti, ale přesto se fanoušci třetího gólu dočkali, ačkoli to již bylo v druhém poločase. V 55. minutě totiž Arda vyprodukoval krásnou přihrávku, kterou obrana Santanderu nedokázala zastavil, a tak Falcao celkem jednoduše docílil cenného hattricku, když přehodil bezmocného Toña.

Čtvrtý gól zápasu přidal Adrián, který tak zaznamenal vůbec první trefu v dresu Atlética. O poločase vběhl na hřiště za Diega a v 78. minutě se po centru Ardy prosadil přesně umístěnou hlavičkou.

Po prohře a remíze se tak ambiciózní tým konečně dočkal tří bodů, zatímco Racing na svoji první výhru stále čeká. S jedním bodem po třech zápasech obsazuje 18. pozici, Atlético je zatím osmé.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I když má Atlético po dvou kolech pouze bod, po herní stránce to špatné není a osobnostma nabitý kádr bude zápas od zápasu výkonostně růst.Tady už bude Atlético bodovat naplno.Tip 2:0

Reagovat
Ebola SVK

FALCAO......kto vie ten vie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele